GOOD LIFE

5 εργασίες που πρέπει να γίνονται σε κάθε σπίτι μέσα στο καλοκαίρι

Οι περισσότερες οικογένειες το καλοκαίρι δεν σκέφτονται τις δουλειές αλλά τις διακοπές και το πώς θα φύγουν για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό μακριά από το σπίτι. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες εργασίες σχετικές με την αυξημένη θερμοκρασία αλλά και την υγεία που είναι καλό να γίνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και που σίγουρα θα ανταμείψουν τους προνοητικούς.

1.Καθαρισμός

Το καλοκαίρι σε κάθε σπιτικό μαζεύονται και αποθηκεύονται τα χαλιά, καθαρίζονται οι κουρτίνες. Στις νέες κωτσόβολος προσφορές θα βρούμε σκούπες και ατμοκαθαριστές σε τιμές προσφοράς που θα κάνουν τις δύσκολες αυτές δουλειές ευκολότερες και πιο ξεκούραστες. Καλό είναι επίσης να ελεγχθούν τα σιφώνια και οι σωληνώσεις των πλυντηρίων και του θερμοσίφωνα και όπου χρειάζεται να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν.

2.Φροντίστε τα “ανοίγματα”

Το καλοκαίρι τόσο οι πόρτες όσο και τα παράθυρα του σπιτιού ανοιγοκλείνουν συχνά. Αυτό προκαλεί φθορά την οποία όμως μπορούμε να προλάβουμε. Πρώτο βήμα είναι να κάνουμε έναν γενικό έλεγχο του σπιτιού κι αφού σημειώσουμε όσα θα χρειαστούμε, να ανατρέξουμε στο νέο online φυλλάδιο leroy merlin όπου θα βρούμε τις πιο συμφέρουσες τιμές σε υλικά επισκευής, μόνωσης και στεγανοποίησης.

3.Φαρμακείο

Μια φορά το χρόνο τουλάχιστον είναι καλό να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα του φαρμακείου του σπιτιού ώστε να πετάμε τα προϊόντα που έχουν λήξει και να προμηθευόμαστε με νέα. Ειδικά για αυτή την εποχή καλό είναι να προμηθευτούμε με ένα στικ αμμωνίας σε περίπτωση τσιμπήματος, καθώς και με ταμπλέτες ηλεκτρολυτών που θα μας βοηθήσουν σε περίπτωση αφυδάτωσης.

 

4.Απεντόμωση

Η απεντόμωση  του σπιτιού μας καλό είναι να προγραμματίζεται ετησίως. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα διαφόρων ειδών ζωύφια πολλαπλασιάζονται και συχνά κάνουν “εφόδους” στο σπίτι. Αυτό μπορούμε να το προλάβουμε εάν κρατάμε το σπίτι και ιδιαίτερα την κουζίνα καθαρή. Καλό είναι να πλένουμε τον κάδο απορριμάτων  ώστε να μην έχει έντονη οσμή και να χρησιμοποιούμε δοχεία που σφραγίζουν για τα τρόφιμα όπως το ρύζι, το αλεύρι, τα μακαρόνια κ.α. Στο νέο μασούτης φυλλάδιο θα βρούμε δοχεία διαφόρων μεγεθών στις πιο οικονομικές τιμές.

5.Εξωτερικοί χώροι

Το καλοκαίρι, λόγω της απουσίας βροχών, δίνεται ευκαιρία για την περιποίηση των εξωτερικών χώρων. Είναι η ώρα να βαφτούν οι τοίχοι, να καθαριστούν τα λούκια και οι υδρορροές. Μπορούμε επίσης να κάνουμε έναν έλεγχο της σκεπής σε περίπτωση που μένουμε σε μονοκατοικία, να αντικαταστήσουμε σπασμένα κεραμίδια και να απομακρύνουμε τυχόν φωλιές πουλιών που το χειμώνα θα προκαλέσουν διαρροές μέσα στο σπίτι μας. Αν δε θέλουμε να τα κάνουμε μόνοι μας όλα αυτά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους “αργούς” μήνες του καλοκαιριού και επωφεληθούμε από προσφορές που κάνουν πολλές εταιρείες καθαρισμού υδρορροών και πλύσης εξωτερικών χώρων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!