GOOD LIFE

Έρευνα εντόπισε πως τα dating apps (ίσως και εσύ) κάνουν ένα μεγάλο λάθος

Πολλοί αναζητούν τον έρωτα στη ζωή και η ανάγκη τους να βρουν έναν/μια σύντροφο, συχνά τους οδηγεί στο να καταφεύγουν σε sites γνωριμιών και dating apps. Όμως μια νέα έρευνα διαπίστωσε πως πολλά sites γνωριμιών και οι ίδιοι οι άνθρωποι συχνά αναζητούν συντρόφους με λάθος κριτήρια.

Συγκεκριμένα πολλοί αναζητούν ένα ταίρι που να έχει τα ίδια ενδιαφέροντα, χόμπι και δραστηριότητες με αυτούς. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα βασικά κριτήρια που χρησιμοποιούν και τα sites γνωριμιών για να σου "προτείνουν" συντρόφους.


Ωστόσο μια νέα μελέτη από το Michigan State University  έδειξε πως αυτό δεν ισχύει. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Bill Chopik, οι άνθρωποι επενδύουν πολλά στο να βρουν κάποιον που να ταιριάζουν, κάποιον «συμβατό» με εκείνους. Ωστόσο, όπως προτείνει ο ίδιος θα μπορούσε απλά να αναρωτηθούν «είναι καλός άνθρωπος;», «έχει πολλά άγχη στη ζωή του;». Αυτά τα σημεία είναι πιο σημαντικά περισσότερο κι από το αν δύο άνθρωποι που είναι εσωστρεφείς θα καταλήξουν μαζί.

Ο ίδιος και η ομάδα του ισχυρίζονται πως έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε ποτέ σχετικά με την ευτυχία των σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μακροχρόνια έρευνα σε πάνω από 2.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί περίπου εδώ και 20 χρόνια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι συγγραφείς της μελέτης μέτρησαν την επίδραση των χαρακτηριστικών προσωπικότητας στην ευημερία σε αυτές τις σχέσεις.

Όπως διαβάζουμε στο ipop.gr, oι μελετητές εξεπλάγησαν όταν είδαν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά το να μοιράζεσαι ίδια ενδιαφέροντα και να έχετε παρόμοια προσωπικότητα έχει πολύ λίγη επίδραση για την ικανοποίηση μιας σχέση. Ακόμη και μεταξύ των ζευγαριών που έχουν λίγο-πολύ ίδια χαρακτηριστικά, η μελέτη διαπίστωσε ότι η ύπαρξη ενός ευσυνείδητου και ευχάριστου συντρόφου οδηγεί σε μια πιο ικανοποιητική σχέση.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις με άτομο που είναι ιδιαίτερα νευρικό ή εξωστρεφές, οδηγούν σε χαμηλότερη ικανοποίηση και σε περισσότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τους μελετητές, τα διάφορα dating apps προσπαθούν να κάνουν match τους ανθρώπους με βάση τα ενδιαφέροντα τους και ίσως θα πρέπει να εξετάσουν ξανά αυτήν την προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!