GOOD LIFE

Πείτε αντίο σε στρες και κατάθλιψη με μια λεμονάδα με ένα... μαγικό συστατικό

Αν συνδυάσετε δύο φυσικά συστατικά που έχουν αντικαταθλιπτική δράση, θα έχετε ένα δροσιστικό ρόφημα, που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το άγχος.

Ο κουρκουμάς και το ενεργό συστατικό της, η κουρκουμίνη, έχουν πολλές επιστημονικά αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της διάθεσης, της μείωσης του άγχους, της νευρικότητας και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2015, η κουρκουμίνη, βρέθηκε ότι μπορεί να μειώσει τα γενικά συμπτώματα της κατάθλιψης και λειτουργεί στον οργανισμό μας ως αποτελεσματικό  αγχολυτικό. Ένα Prozac χωρίς παρενέργειες, λένε οι ειδικοί.


Επίσης και το λεμόνι έχει αποδειχτεί πως έχει αντικαταθλιπτική δράση. Σε μία γιαπωνέζικη μελέτη, οι ερευνητές έδωσαν σε 12 διαγνωσμένους με κατάθλιψη ασθενείς να μυρίζουν έλαιο από λεμόνι. Παράλληλα, φρόντισαν ο χώρος όπου ήταν οι ασθενείς να είναι μόνιμα αρωματισμένος με λεμόνι. Το άρωμα βοήθησε στη ρύθμιση των ορμονικών επιπέδων, ενίσχυσε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος και οδήγησε στη μείωση της φαρμακευτικής αγωγής τους.


Άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια λεμονάδα με κουρκουμά! 


Απλά στίψτε μερικά λεμόνια, αραιώστε λίγες κουταλιές (περίπου μισή κουταλιά για χυμό από ένα λεμόνι) σκόνη κουρκουμά σε νερό και ανακατέψτε. Αν σας φαίνεται πολύ πικρό ή ξινό μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές μέλι.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!