GOOD LIFE

Αυτός ο πίνακας έσπασε κάθε ρεκόρ - Πουλήθηκε έναντι ασύλληπτου ποσού

Σε πλειστηριασμό που έκανε ο γνωστός Οίκος Christie's αυτός ο πίνακας πουλήθηκε έναντι ενός αστρονομικού ποσού, ξεπερνώντας κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο ρεκόρ τιμής για σύγχρονο έργο εν ζωή καλλοτέχνη, που από το 2013 κατείχε ένα έργο του Jeff Koons.

Το έργο «Σκύλος Μπαλόνι (Πορτοκαλί)» του Koons είχε πουληθεί το 2013 έναντι 58,4 εκατομμυρίων, όμως τώρα αυτός ο πίνακας του 81χρονου Βρετανού ζωγράφου David Hockney πουλήθηκε έναντι 90,3 εκατομμυρίων δολαρίων!.


Ο πίνακας λέγεται Πορτραίτο ενός Καλλιτέχνη (Πισίνα με Δύο Φιγούρες) και φιλοτεχνήθηκε το 1972 και η τιμή εκκίνησης στον πρόσφατο πλειστηριασμό ήταν τα 18 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κανείς δεν περίμενε πως ο πίνακας θα ξεπερνούσε ακόμα και την τιμή των 90 εκατομμυρίων δολαρίων!


Αγοραστής του έργου είναι ο επίσης 81χρονος Βρετανός μεγαλοεπιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Tottenham, Joe Lewis, η περιουσία του οποίου εκτιμάται πως ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Lewis, ζει μόνιμα στις Μπαχάμες και σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Βρετανία και ο 388ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!


Δείτε το σχετικό βίντεο του CNN

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!