GOOD LIFE

Γιατί οι πάμπλουτοι έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα; Έρευνα αποκαλύπτει τους λόγους

Το να έχει κανείς ένα ιδιωτικό αεροπλάνο είναι στο μυαλό των περισσοτέρων, συνδέεται με την απόλυτη χλιδή και πολυτέλεια. Και όμως μια έρευνα που εντόπισε τους λόγους που οι μεγιστάνες του πλανήτη προτιμούν τα ιδιωτικά αεροπλάνα, αποκάλυψε πως στο μυαλό των πάμπλουτων, άλλα είναι τα κίνητρα που τους κάνουν να επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς και όχι η επίδειξη κύρους και χλιδής.

Η έρευνα έγινε από το περιοδικό Business Jet Traveler που μετρά πάνω από 35.000 συνδρομητές ανά τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτηματολόγια.
Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, οι λόγοι που κάνουν τους πλούσιους να αγοράζουν ένα ιδιωτικό τζετ είναι καθαρά πρακτικοί!

Όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr o νο 1 λόγος που  οι εκατομμυριούχοι επιλέγουν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος είναι για να εξοικονομούν χρόνο! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η απάντηση: για να προσγειώνονται σε πιο βολικά για τον προορισμό τους αεροδρόμια και αεροδρόμια που οι εμπορικές πτήσεις δεν χρησιμοποιούν.

Τρίτος και με διαφορά λόγος είναι η άνεση που προσφέρει το τζετ, ενώ στην τέταρτη θέση κατατάσσεται η δυνατότητα που παρέχει να δουλεύεις ενώ πετάς και να κάνεις meetings στον αέρα, με την απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια που προσφέρει το δικό σου μέσο.

Όσο για το τι ψάχνουν οι μεγιστάνες σε ένα ιδιωτικό τζετ ώστε να το επιλέξουν, το βασικό κριτήριο εδώ είναι η αυτονομία, η απόσταση δηλαδή που μπορεί να διανύσει. Μετά έρχονται οι οικονομικές λειτουργίες, το μέγεθος της καμπίνας, η ταχύτητα, η προτίμηση σε συγκεκριμένο κατασκευαστή, οι ανέσεις του αεροσκάφους, η τεχνολογία και η ηλικία του.

Οι περισσότερες πτήσεις (53%) με ιδιωτικό τζετ μεταφέρουν 3-5 επιβάτες, ένα 27% πετά με μόλις 2 επιβάτες, ενώ το 8% περιλαμβάνει «μόνο εμένα». Τα περισσότερα ταξίδια είναι μάλιστα σε σχετικά κοντινές αποστάσεις. Δεν πάνε όλοι στη γαλλική Ριβιέρα δηλαδή. Τουναντίον!

Το 77% των ταξιδιών των κροίσων καλύπτουν αποστάσεις μικρότερες από 1.500 μίλια, ενώ το 26% κάτω και από 500 μίλια. Μόλις το 6% κάνει διαδρομές μεγαλύτερες από 3.000 μίλια.

Όσο για τον «βασιλιά» του κλάδου, παραμένει η Βόρεια Αμερική, που αντιπροσωπεύει το θηριώδες 71% όλων των πτήσεων με ιδιωτικό αεροσκάφος. Η Δυτική Ευρώπη, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 9%, η Ασία στο 4% και η Λατινική Αμερική στο 3%. Κι αν φαντάζεστε στις πτήσεις χαβιάρια και σαμπάνιες, το 52% των βαθύπλουτων ούτε catering δεν έχει στο αεροπλάνο του. Την ίδια ώρα που το 24% πετά χωρίς αεροσυνοδούς!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!