GOOD LIFE

Σπιτικά Μαστορέματα και Εργαλεία που είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι

Αν σας αρέσουν τα σπιτικά μαστορέματα, ή αν απλά βαρεθήκατε κάθε φορά να ψάχνετε κάποιον για να κάνει και το πιο απλό πράγμα: όπως το να κρεμάσει ένα κάδρο, ή να γυαλίσει τα έπιπλά σας, και αποφασίσατε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, τότε καλό είναι να μάθετε ποια εργαλεία θα χρειαστείτε για να είστε σίγουροι πως θα μπορέσετε να κάνετε τα πάντα: από απλές δουλειές μέχρι σπιτικές κατασκευές.

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να εξοπλιστείτε με μία καλή εργαλειοθήκη. Φυσικά δεν είστε εργολάβοι, για να χρειάζεστε όλα τα εργαλεία που κυκλοφορούν στην αγορά. Απλά χρειάζεστε μια εργαλειοθήκη που να περιέχει από βίδες και καρφιά, μέχρι πένσα και ρυθμιζόμενα κλειδιά, οπότε ένα σετ εργαλείων, μπορεί να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες. Δεν θα πρέπει να αμελείτε για κάθε δουλειά να εμπλουτίζετε την εργαλειοθήκη σας και με νέα τεμάχια.

Δείτε μια σειρά από σπιτικά μαστορέματα που μπορείτε να κάνετε εύκολα μόνοι σας αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία:

 

Κρεμάστε τα κάδρα στους τοίχους

Το σωστό κρέμασμα των κάδρων απαιτεί τα κάδρα, οι πίνακες κ.λπ. να είναι τοποθετημένα με συμμετρία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.  Τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κρεμάσετε τα κάδρα σας με σωστή διάταξη και συμμετρία είναι : αλφάδι, σετ βίδες και ούπα, σετ με ειδικούς γάντζους για πίνακες, κατσαβίδι, τρυπάνι.

Τοποθετήστε ράφια στους τοίχους

Τα ράφια στους τοίχους είναι ένας από τους ιδανικότερους τρόπους να δημιουργήσετε νέους και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά και να βελτιώσετε τη διακόσμηση. Τα ράφια (όπως και τα κάδρα) θα πρέπει να είναι πάντα συμμετρικά τοποθετημένα και να βεβαιωθείτε πως δεν θα πέσουν από τον τοίχο. Οπότε για την τοποθέτησή τους θα χρειαστείτε σίγουρα τα ακόλουθα εργαλεία: αλφάδι, κατσαβίδι, τρυπάνι, βίδες και ούπα.

Τακτοποιείστε τα καλώδια

Τα καλώδια των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που υπάρχουν σε κάθε σύγχρονο σπίτι είναι σκέτος μπελάς, αφού όχι μόνο μπερδεύονται, αλλά δημιουργούν και ένα άσχημο θέαμα που χαλάει όλη την αισθητική της διακόσμησης του σπιτιού σας. Για να οργανώσετε τα καλώδιά σας, μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά τα ειδικά σετ διαχείρισης καλωδίων, που θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη στη συλλογή σας με εργαλεία.

 

Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλά σας

Αν αποφασίσετε να αρχίσετε να ασχολείστε μόνοι σας με τη φροντίδα των ξύλινων επίπλων στο σπίτι σας, τότε όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα αλλά σίγουρα θα απολαύσετε το πόσο ανανεωμένα θα δείχνουν τα έπιπλά σας. Για τη σωστή τους φροντίδα, θα χρειαστείτε, εργαλεία όπως πινέλα και ειδικά γυαλιστικά για ξύλο. Στην αγορά θα βρείτε και σετ πινέλων βαψίματος και γυαλιστερά χρώματα ειδικά για τα ξύλινα έπιπλά σας.

Κάντε πιο λειτουργικά τα έπιπλά σας

Αν τοποθετήσετε περιστρεφόμενα ροδάκια με φρένο σε έπιπλα όπως τραπεζάκια και γραφεία, τότε θα μπορείτε να τα μετακινείτε εύκολα μέσα στο χώρο σας, κάτι πολύ πρακτικό και για το καθάρισμα, αλλά και για την εργονομία του χώρου. Για την τοποθέτησή τους θα χρειαστείτε εργαλεία όπως κατσαβίδι και βίδες. Επίσης μπορείτε απλά, χωρίς εργαλεία, να τοποθετήσετε ειδικά προστατευτικά στις βάσεις των επίπλων σας για να μειώσετε τους ανεπιθύμητους θορύβους και τις φθορές στα δάπεδα.

Αυτές είναι μόνο λίγες από τις δεκάδες δουλειές, που μπορείτε να αναλάβετε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Και όσο θα εξοικειώνεστε με τα σπιτικά μαστορέματα θα δείτε πώς σύντομα, πιθανόν να σας έρθει η έμπνευση για να ξεκινήσετε να κάνετε και τις δικές σας κατασκευές.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!