GOOD LIFE

5 φυσικά υλικά για να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα από τον ήλιο

Αν το παρακάνατε ή είσασταν απρόσεχτοι με την ηλιοθεραπεία και την έκθεση στον ήλιο, τότε σίγουρα θα είδατε το δέρμα σας να κοκκινίζει και μετά να ξεφλουδίζει, αφού είναι πολύ πιθανό να πάθατε κάποιο ηλιακό έγκαυμα.

Tα ακόλουθα υλικά, όχι μόνο θα ανακουφίσουν την ταλαιπωρημένη σας επιδερμίδα, αλλά θα βοηθήσουν και στη γρήγορη ανάπλαση του δέρματος της περιοχής. 


Αυτό που θα πρέπει βέβαια πάντα να θυμάστε είναι πως ποτέ δεν αφαιρούμε το δέρμα που έχει ξεφλουδίσει, και προσπαθούμε να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί με την περιοχή όπου έχει ξεφλουδίσει το δέρμα. Αυτό σημαίνει πως δεν τρίβουμε και δεν ξύνουμε την περιοχή που έχει πάθει ηλιακό έγκαυμα.


Με προσοχή λοιπόν μπορείτε να εφαρμόσετε κάτι από τα ακόλουθα, αλλά αν το ηλιακό έγκαυμα είναι έντονο, επώδυνο και δείχνει σοβαρό, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

1. Βρώμη: Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση του ξεφλουδίσματος από τον ήλιο και του ερεθισμένου δέρματος γενικότερα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και E, γι’ αυτό βοηθάει στην ανάπλαση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φαγούρα και να ενυδατώνει την επιδερμίδα, σταματώντας το ξεφλούδισμα.

Βράστε λοιπόν λίγη βρώμη σε νερό και αφήστε τη να κρυώσει. Απλώστε τη στο δέρμα που πάσχει του προσώπου ή του σώματος και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

2. Αλόη: Είναι γνωστή για τις ενυδατικές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αναπλαστικές και θεραπευτικές της ιδιότητες. Η χρήση της στο δέρμα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ξεφλούδισμα από το ήλιο. Απλά αναμείξτε τη με λίγη βιταμίνη Ε και απλώστε το μείγμα στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα. Αφήστε τη να δράσει για λίγη ώρα και ξεπλυθείτε με άφθονο δροσερό νερό. Επαναλάβετε την θεραπεία με αλόη για μερικές μέρες και δώστε τέλος στο ξεφλουδισμένο και ερεθισμένο δέρμα.

3. Μέλι: Ένα ακόμη ενυδατικό και επουλωτικό φυσικό συστατικό είναι το μέλι. Επαναφέρει στο δέρμα την χαμένη του υγρασία και το αναζωογονεί. Αναμείξτε το με λίγη σκόνη κουρκουμά ή σανδαλόξυλου και τρίψτε το μείγμα στην πάσχουσα περιοχή.

4. Ελαιόλαδο: Είναι ενυδατικό και θρέφει την επιδερμίδα λόγω των λιπαρών οξέων που περιέχει. Αν μάλιστα το ζεστάνετε ελαφρώς πριν το απλώσετε στο δέρμα σας με απαλές κινήσεις μασάζ, τότε απορροφάται σε βάθος και φυλακίζει την υγρασία κάτω από την επιδερμίδα, κάνοντας γρηγορότερη την επούλωση.

5. Γάλα: Έχει ενυδατικές ιδιότητες και απολεπίζει την επιδερμίδα χάρη στο γαλακτικό οξύ και τις πρωτεΐνες που περιέχει. Κάντε λοιπόν 2 φορές την ημέρα κομπρέσες με κρύο γάλα για 10 λεπτά στις περιοχές που καήκατε από τον ήλιο και έχει δημιουργηθεί το ξεφλούδισμα. Έπειτα ξεπλυθείτε με δροσερό νερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!