GOOD LIFE

Πρήζονται τα δάχτυλά σου; Μάθε τις πιο πιθανές αιτίες

Αν έχεις παρατηρήσει πως τα δάχτυλά σου τόσο στα χέρια ή και στα πόδια πρήζονται και αρχίζουν να αποκτούν την όψη λουκάνικου, το πιθανότερο είναι να σου συμβαίνει κάτι από τα ακόλουθα.

Σε γενικές γραμμές να θυμάστε πως το πρήξιμο στα δάχτυλα μπορεί να εμφανιστεί από πολλές και αθώες αιτίες, όπως η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος λόγω ζέστης ή άσκησης, ή λόγω μιας εγκυμοσύνης στις γυναίκες, ακόμα και λόγω κάποιου τραυματισμού ή μιας μόλυνσης. Πάντως οι πιο πιθανές αιτίες είναι οι ακόλουθες.

Κάνει ζέστη ή ασκείστε έντονα. Η θερμότητα και η εντατική άσκηση διαστέλλουν τα αιμοφόρα με αποτέλεσμα τα δάχτυλα σας να πρήζονται. Αυτό το είδος πρηξίματος δεν είναι σοβαρό, αλλά αν παρατηρήσετε ότι συνοδεύεται από πόνο, τότε να συμβουλευτείτε στον γιατρό σας.

Καταναλώνετε πολύ αλάτι. Όταν το σώμα λαμβάνει περισσότερο νάτριο, κάνει κατακρατήσεις, άρα και πρηξίματα. Συνήθως το οίδημα υποχωρεί μέσα σε μια ημέρα όταν ελαττώσετε το αλάτι. Αν όμως το πρήξιμο δεν φεύγει τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.  

Έχετε πρόβλημα στις αρθρώσεις. Εάν τα δάχτυλά σας είναι πολύ πρησμένα μπορεί να ευθύνεται η οστεοαρθρίτιδα, ειδικά αν πρήζονται το πρωί. Αυτή η μορφή αρθρίτιδας προκαλείται από την φθορά των ιστών των αρθρώσεων σας και πολλές φορές συνοδεύεται από πόνο και δυσκαμψία.

Έχετε λεμφοίδημα Το λεμφοίδημα εκδηλώνεται όταν το λεμφικό υγρό δεν απομακρύνεται αποτελεσματικά από το σώμα. Συνήθως πρήζονται τα δάχτυλα και στα χέρια και στα πόδια ή το πρήξιμο εκδηλώνεται γενικώς σε όλο το άκρο.

Έχετε σύνδρομο Ρεϊνό Τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ή λόγω έντονου στρες. Το πρήξιμο μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα ή ήπιο πόνο και μελάνιασμα των δαχτύλων.

Έχετε αναπτύξει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα είναι μια επώδυνη κατάσταση στο χέρι, όπου προκαλείται από συμπίεση του μέσου νεύρου στο καρπό. Αποκαλείται και "ασθένεια του υπολογιστή" καθώς πλήττει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν για ώρες το πληκτρολόγιο καταπονώντας τον καρπό τους. Το επακόλουθο πρήξιμο συνοδεύεται από πόνο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια και στα δάχτυλα - συμπτώματα που συχνά αναπτύσσονται αργά με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!