GOOD LIFE

5 tips για όσους σκοπεύουν να κλείσουν on line τη διαμονή τους στις διακοπές

Πολλοί επιλέγουν να κλείσουν τη διαμονή στις διακοπές τους μέσω Διαδικτύου, αλλά καλό είναι να προσέχουν ορισμένα πράγματα.

1. Πρόσεξε καλά τις σωστές φωτογραφίες

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τόσο στα δικά τους sites όσο και στις πλατφόρμες online κρατήσεων, έχουν την τάση να εμφανίζουν πολλές φωτογραφίες από τις ειδυλλιακές τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά (ή εν τέλει καθόλου κοντά σε κάποιες περιπτώσεις!). Μην επικεντρωθείς σε αυτές τις φωτογραφίες, αλλά εστίασε και αναζήτησε φωτογραφίες των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών) του ξενοδοχείου. Τα όμορφα τοπία θα μπορέσεις μόνος σου να τα εξερευνήσεις όταν βρεθείς τελικά εκεί.

2. Βεβαιώσου πως το δωμάτιό σου έχει τουλάχιστον ένα παράθυρο. 

Όσο και να ακούγεται παράλογο, δυστυχώς υπάρχουν δωμάτια σε μικρά ξενοδοχεία ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν διαθέτουν καθόλου, μπαλκόνι, αυλή, ούτε καν παράθυρο!

3. Αν σκοπεύεις να κάνεις κράτηση από μια ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης φρόντισε να διπλο-τσεκάρεις τις τιμές.

Συνήθως οι μηχανές αναζήτησης και online κρατήσεων όντως εμφανίζουν καλές τιμές και καλές προσφορές. Ωστόσο δεν χάνεις τίποτα πριν κάνεις τελικά την κράτηση να επικοινωνήσεις με το ξενοδοχείο και να ζητήσεις να ενημερωθείς για τις τιμές και τους τύπους δωματίων που διαθέτει και για τη διαθεσιμότητα. Μην εκπλαγείς αν τελικά ακούσεις μια καλύτερη τιμή για ένα καλύτερο δωμάτιο!

4. Δες τον χάρτη

Σην εποχή του Google maps δεν θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να βρεθείς προ εκπλήξεων. Αναζήτησε το ξενοδοχείο στο χάρτη και εντόπισε ποιες είναι οι πραγματικές αποστάσεις τυο ξενοδοχείου, από παραλίες, οικισμούς, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα σημεία που σε ενδιαφέρουν

5. Τι να προσέξεις στις κριτικές των προηγούμενων επισκεπτών

Δώσε σημασία στα σχόλια που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες. Αν για παράδειγμα διαβάσεις μια καλή κριτική από ένα ζευγάρι που πέρασε το μήνα του μέλιτος σε αυτό το ξενοδοχείο κι εσύ ψάχνεις για ένα κεντρικό ξενοδοχείο που θα βρίσκεται κοντά στη δράση (βλ. ξέφρενη διασκέδαση), καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία κριτική που δεν μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Προσδιόρισε τα κριτήρια που θέτεις για τη διαμονή σου κι αξιολόγησε τις κριτικές των επισκεπτών που από τα λεγόμενα τους θα καταλάβεις πως είχαν πάνω κάτω τα ίδια κριτήρια με εσένα 9π.χ. είχαν μαζί τους παιδιά, ήθελαν να χρησιμοποιούν πολύ την πισίνα κ.λπ).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!