GOOD LIFE

Δείτε ποια αναδείχτηκε ως η πιο hipster πόλη στον κόσμο [εικόνες]

Μια λίστα με τις πιο hipster πόλεις στον κόσμο παρουσιάστηκε πρόσφατα και στην κορυφή της λίστας φιγουράρει μια ευρωπαϊκή πόλη.

Η λίστα με τον τίτλο The International Hipster Index, δημιουργήθηκε από την εταιρεία μετακομίσεων MoveHub, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για 445 πόλεις στον κόσμο.


Όπως αναφέρει το Business Insider, η λίστα περιλαμβάνει μόνο πόλεις με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων και τα κριτήρια που τέθηκαν για να αναδειχτούν οι πιο hipster πόλεις ήταν ο αριθμός των vegan εστιατορίων σε μια πόλη αλλά και ο αριθμός των cafes και των δισκοπωλείων καθώς και η παρουσία tattoo studios ή μπουτίκ με vintage ρούχα στην κάθε πόλη.


Και μπορεί οι περισσότερες πόλεις στην πρώτη δεκάδα να βρίσκονται κυρίως στις ΗΠΑ (Μαϊάμι, Σιάτλ, Ορλάντο, Πόρτλαντ, Σολτ Λέικ Σίτι κ.ά.) αλλά και κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ στην κορυφή της λίστας φιγουράρει μια Βρετανική πόλη.


Έτσι στη πρώτη δεκάδα βρέθηκε το Ελσίνκι (στην 9η θέση) και η Λισαβόνα (στην 5η θέση) και στην 1η θέση βρέθηκε το Μπράιτον! 


Η βρετανική λουτρόπολη κατέκτησε την κορυφή  καθώς διαθέτει 37 εστιατόρια για χορτοφάγους, και σε κάθε 100.000 κατοίκους της πόλης αναλογούν 9 δισκοπωλεία και 125 καφετέριες! 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!