GOOD LIFE

Aυτό το χωριό είναι τόσο όμορφο που απαγορεύεται να το φωτογραφίσεις

Οι κάτοικοι σε ένα όμορφο και γραφικό, ορεινό χωριουδάκι θεωρούν πως ο τόπος τους είναι τόσο όμορφος που απαγορεύουν στους επισκέπτες να τραβούν φωτογραφίες.

Οι κάτοικοι στο χωριό Bergün, που βρίσκεται στο καντόνι Graubünden στις ελβετικές Άλπεις, τοποθέτησαν πινακίδες που προειδοποιούν τους επισκέπτες πως απαγορεύονται οι φωτογραφήσεις του χωριού.


Αυτές οι πινακίδες έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία στο χωριό αλλά και στα επίσημα προφίλ του στα social media.

 

Βέβαια αυτή η απαγόρευση ίσως δεν είναι και τόσο πολύ αυστηρή αφού οι πινακίδες με ψιλά γράμματα εξηγούν πως ο λόγος που απαγορεύονται οι φωτογραφίες είναι γιατί το χωριό ειναι τόσο όμορφο που αν οι επισκέπτες ανεβάσουν φωτογραφίες από το γραφικό τοπίο στα social media τότε θα κάνουν όλους τους άλλους να ζηλέψουν που δεν είναι και αυτοί εκεί. 

Πάντως όπως αναφέρει το USA Today η απόφαση για την απαγόρευση πάρθηκε μετά από συνέλευση των κατοίκων όπου από τα 46 μέλη μόνο τα 2 διαφώνησαν με την απόφαση να επιβληθεί η απαγόρευση, η οποία πλέον αποτελεί "νόμο" στο χωριό.

Και η αλήθεια είναι πως το χωριό βρίσκεται σε ένα μαγευτικό και όμορφο αλπικό τοπίο. Δείτε φωτογραφίες από το χωριό που έχει και μια γραφική λιμνούλα, την Palpuogna, και δείχνει όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου.

Η δημοσιότητα που πήρε η είδηση είχε σαν αποτέλεσμα κάποιοι να σπεύσουν να τραβήξουν selfies στο χωριό ακριβώς κάτω από τις πινακίδες της περίεργης απαγόρευσης 

 

 

A post shared by Simon Williner (@swillibaer) on May 31, 2017 at 5:01am PDT

Και τώρα ο δήμαρχος του χωριού έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο λέει πως μέχρι να καταργηθεί και επίσημα η "φιλική" απαγόρευση, ο ίδιος θα χορηγεί σε όλους μια ειδική άδεια να τραβούν φωτoγραφίες, επιβεβαιώνοντας πως απλά έκανε όλο αυτό το κόλπο για να διαφημίσει (με επιτυχία) το χωριό μέσω social media.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!