GOOD LIFE

7 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το hangover

Πολλοί ξενύχτησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πολλοί γλέντησαν μέχρι πρωίας την πρώτη βραδιά του νέου έτους.

Αν και εσείς αυτά τα δύο βράδια ήπιατε λίγο αλκοόλ παραπάνω και σήμερα αισθάνεστε χάλια, δείτε τι πρέπει να κάνετε και τί να αποφύγετε για να γλιτώσετε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του hangover.

1)      Όχι στο λίπος για πρωινό: Το πρωί να αποφύγετε κάθε λιπαρή τροφή (ό,τι περιέχει αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο). Εναλλακτικά μπορείτε να πιείτε τσάι και να το συνοδέψετε με μέλι και ginger. O οργανισμός θα γεμίσει αντιοξειδωτικά. Το καλύτερο αποτοξινωτικό.

2)      Ο καφές βοηθάει αλλά χειάζεται προσοχή:  Θα πρέπει να πιείτε την ίδια ποσότητα καφέ που πίνετε καθημερινά και όχι παραπάνω. Μην το παρακάνετε γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ερεθίσετε περισσότερο το στομάχι σας.

3} Πείτε ναι στο τσάι: Ο γιατρός Robert Glatter συμβουλεύει να πιείτε τσάι και να το συνοδέψετε με μέλι και ginger. O οργανισμός θα γεμίσει αντιοξειδωτικά. Το καλύτερο αποτοξινωτικό. 

4)      Φάτε αυγά με ένα μικρό σάντουιτς: Το αυγό με τις πρωτεΐνες που περιέχει  βοηθά να μεταβολίσετε το αλκοόλ που έχετε καταναλώσει. Ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και τυρί χαμηλών λιπαρών είναι το κατάλληλο συνοδευτικό.

5)      Πες άφθονο νερό: Ο οργανισμός μετά την κατανάλωση αλκοόλ έχει αφυδατωθεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιείτε πολύ νερό και βοηθείστε τον οργανισμό σας να ενυδατωθεί και σύντομα μετά από αρκετή ποσότητα νερού ο πονοκέφαλος θα εξαφανιστεί.

6)   Μην φατε βαριά γεύματα όλη την ημέρα: Αν έχετε πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ μην φάτε την επόμενη ημέρα κάποιο βαρύ γεύμα. Πολλοί με το hangover έχουν την τάση να θέλουν να φάνε πολύ, ωστόσο ένα βαρύ γεύμα θα επιδεινώσει την κατάσταση στο στομάχι σας. Ό,τι πιο ελαφρύ θα ας ανακουφίσει. Ακόμα και ένα πιάτο με ζυμαρικά, χωρίς σάλτσες και βούτυρο, με ελάχιστο τυρί είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα.

7) Φάτε μια μπανάνα Γιατροί συστήνουν όταν ξυπνήσετε με hangover να πιείτε νερό με λίγο μέλι και έπειτα να φάτε μια μπανάνα. Η δε μπανάνα θεωρείται από μόνη της "φάρμακο" για τον "πονοκέφαλο" καθώς είναι πλούσια σε κάλλιο που το έχει ανάγκη ο οργανισμός  μετά το αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!