GOOD LIFE

6 τροφές που είναι η εποχή τους και θα σου φτιάξουν τη γεύση

Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και μας φέρνει 6 φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πρέπει να βάλουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Οι καρποί που είναι εξαιρετικοί αυτή την εποχή και θα συνεπάρουν τη γεύση σου:

Φράουλες

Το καλοκαίρι είναι φράουλες! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπολ από αυτούς τους λαχταριστούς καρπούς. Με πλούσια αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνη C. Σκεφτείτε μόνο πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι μια εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό μας. Γεμάτα από βιταμίνες του συμπλέγματος B, φιλικό οξύ, θειαμίνη, νιασίνη, αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλά άλλα, τα πράσινα αυτά φυτά έχουν σημαντικές διατροφικές ιδιότητες.

Παντζάρια

Εκμεταλλευτείτε την εποχή του παντζαριού και γευτείτε το στο πικ στα τέλη του Ιουνίου. Και αυτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του. Σύμφωνα με μελέτες, ενισχύει την αντοχή, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερίνη, ενώ αποτρέπει και την οστεοπόρωση.

Ροδάκινα

Ενα από τα χαρακτηριστικότερα φρούτα του καλοκαιριού. Χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών C και E, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Αρακάς

Τα μικρά πράσινα σφαιρίδια, παρά το μέγεθός τους κάνουν θαύματα! Ενα φλιτζάνι περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες και είναι γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Εχει αντιγηραντικές ιδιότητες, «χτίζει» ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, ενώ ρυθμίζει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σκόρδο

Το παρεξηγημένο αυτό τρόφιμο, λόγω γεύσης, αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά «χαρτιά» της κουζίνας. Οι αρχαίοι το θεωρούσαν «γιατρικό», μιας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις, ιώσεις, μικρόβια και βακτήρια. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, έχει και αντικαρκινική δράση, καθώς προλαμβάνει ορισμένες μορφές καρκίνου ενώ, σύμφωνα με άλλες, μειώνει δραστικά την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων όγκων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!