GOOD LIFE

6 περίεργα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα φιλιά

Ρομαντικά,παθιασμένα, φιλικά. Τα φιλιά, όσο και να μοιάζουν απλά, δεν είναι. 

Τα παρακάτω έξι περίεργα πράγματα για τα φιλιά το αποδεικνύουν: 

Το 10% του πληθυσμού της γης δεν φιλιέται

Το φιλί είναι μια ένδειξη στοργής και τρυφερότητας. Κι όμως σε ορισμένα μέρη του πλανήτη δεν θεωρείται κάτι φυσιολογικό. Οι κάτοικοι ενός νησιού του Ειρηνικού Ωκεανού δεν συνηθίζουν τέτοιες διαχυτικές κινήσεις. Στο Σουδάν, ακόμη, φοβούνται μην χάσουν την ψυχή τους, ενώ οι Εσκιμώοι τρίβουν τις μύτες του αντί να φιλιούνται.

Κάνει καλό στην υγεία μας

Φιληθείτε ελεύθερα κάνει καλό!Ερευνες αποκάλυψαν πως το φιλί μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να μειώσει την πίεση του αίματος, εξαιτίας της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως με τα φιλιά καίτε και θερμίδες (2 θερμίδες το λεπτό).

Παγκόσμιο ρεκόρ φιλιού

Μόλις 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα διήρκεσε το πιο μεγάλο φιλί του κόσμου. Ο Ekkachai και η Laksana Tiranarat από την Ταϊλάνδη, έγραψαν ιστορία το 2013.

Ολα είναι θέμα χημείας

Οταν δύο άνθρωποι λένε πως έχουν χημεία το εννοούν. Κάθε φιλί εκκρίνει τη χημική ουσία γνωστή ως ντοπαμίνη. Αυτή διεγείρει την έντονη λαχτάρα και επιθυμία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του ατόμου. Επιστήμονες μελέτησαν ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος απελευθερώνει μειωμένα επίπεδα ντοπαμίνης, όσο διαρκεί η σχέση. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την απιστία. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και μια ακόμη ουσία που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του φιλιού, η οξυτοκίνη. Οι ειδικοί λένε πως ακόμα και τα μεγαλύτερα ζευγάρια θα πρέπει να συνεχίσουν να φιλιούνται για να απελευθερώνεται η οξυτοκίνη .

Απαγορεύεται σε μερικές χώρες

Ακόμα και στον 21ο αιώνα σε κάποιες χώρες απαγορεύεται να φιληθείς δημόσια. Για την ακρίβεια, αν το κάνεις, μπορεί να πας φυλακή. Στην Αραβία, για παράδειγμα, τα φιλιά σε δημόσιους χώρους είναι ενάντια στις παραδόσεις τους και επιτρέπονται μόνο μέσα στο σπίτι.

Μερικοί άνθρωποι το φοβούνται

Αλλοι φοβούνται τα ύψη, κάποιοι τους κλειστούς χώρους και ορισμένοι τα φιλιά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: μικρόβια, ασθένειες, κάποια τραυματική εμπειρία (βιασμός ή σωματική κακοποίηση) ακόμα και η απόρριψη.Μερικοί άνθρωποι παθαίνουν, μάλιστα, έντονο κρίσεις πανικού με τη σκέψη των φιλιών, ενώ άλλοι  φρικάρουν όταν βλέπουν άλλους να φιλιούνται. 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!