GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Επιλέξαμε 5 βιβλία γι' αυτή την εβδομάδα και σας τα παρουσιάζουμε:

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί. 

1. Μόνο τα μάτια μένουν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη έχει προσεγγίσει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της νεότερης μας ιστορίας, που έχει ζήσει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια - την μετανάστευση. Το βιβλίο μας ταξιδεύει στο χρόνο και το χώρο, καθώς η πλοκή ξεκινάει το 1920 σ’ ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, βόρεια της Καλαμάτας, συνεχίζει στην Αθήνα το 1939, “επιστρέφει” το 1944 στην Καλαμάτα, ενώ η ιστορία συνεχίζεται στην Αμερική και ολοκληρώνεται το 1954 στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν. Μέχρι το τέλος, η λέξη “όνειρο” κυριαρχεί στο μυθιστόρημα και παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Όνειρα που γεννιούνται με πάθος, όνειρα που γκρεμίζονται βίαια και, εν τέλει, όνειρα που βρίσκουν καταφύγιο στο βλέμμα, γιατί όλα μένουν στα μάτια.

2. Αγάπη δίχως σύνορα από τις εκδόσεις Γράφημα

Η ιστορία των Ελλήνων της Αμερικής και των προσπαθειών τους να ενταχθούν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν στη νέα τους πατρίδα, κρατώντας ζωντανή τη γλώσσα, τη θρησκεία αλλά και την αγάπη τους για την Ελλάδα, ζωντανεύει, μέσα από τη ζωή της Άννας Νικολάου-Κάιτ, κόρης Ελλήνων μετα­να­στών του Σικάγου. Η Άννα μεγάλωσε, σπούδασε, σταδιο­δρό­μησε και γνώ­ρισε την αγάπη, με τις χαρές, τους πόνους και τις δοκι­μα­σίες που φέρνει μαζί της, πάλεψε, έπαθε και έμαθε και τώρα, στο «ηλιο­βα­σί­λεμα» της ζωής της, αναρωτιέται: «...πώς να χαθεί η αγάπη, που γεφυρώνει γη και ουρανό... θνητούς και αθανάτους...»

3. Μην προδώσεις την αγάπη από τις εκδόσεις Ωκεανός

Όλοι οι ήρωες της ιστορίας αυτής, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, η Δέσποινα, ο Αποστόλης, η Ελένη, ο Κωστής, η Μαρίνα, ο Αρίστος... πρόδωσαν και προδόθηκαν από την αγάπη. Έδωσαν και πήραν πόνο και πίκρα, και είδαν τη ζωή τους να κατακερματίζεται... Όταν κατάλαβαν ότι ο καθένας τους είχε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ήταν πια αργά. Όπως γίνεται πάντα στη ζωή... Όμως είναι μοιραίο να επηρεαστούν οι μελλοντικές ζωές τους από τις πράξεις τους αυτές... Μια σειρά από ανατροπές και εκπλήξεις περιμένουν τον καθένα με το χέρι της Μοίρας... Θα έρθει άραγε ποτέ η δικαίωση που επιθυμεί και αξίζει ο καθένας τους; Κι η Αγάπη, το αιώνιο ζητούμενο, η πραγματική Αγάπη, θα καταφέρει να υπερισχύσει ή θα τα ανατρέψει όλα η σκληρή τιμωρία;

4. Μικρή ερωτική ιστορία από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο Gilles Legardinier παρουσιάζει μια πραγματικά μικρή ερωτική ιστορία, μιας γυναίκας σύγχρονης και γνήσιας Γαλλίδας που σε πολλά σημεία μάς θυμίζει την κινηματογραφική Αμελί. Η Ζυλί ζει μια καθημερινή συνηθισμένη ζωή. Κάποια στιγμή, όμως, το ενδιαφέρον της θα το κεντρίσει ο νεοφερμένος, σέξι και γοητευτικός γείτονας της. Η ίδια αποφασισμένη να τολμήσει, όντας έτοιμη να ρισκάρει τα πάντα προσπαθεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το όμορφο πρόσωπο που της έχει πάρει το μυαλό. Αστείο, εντυπωσιακό, απίστευτα συγκινητικό, το μυθιστόρημα αυτό επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουν ήδη οι εκατομμύρια αναγνώστες του στη Γαλλία: ο Legardinier έχει το χάρισμα να αφηγείται πρωτότυπες ιστορίες που μας μεταφέρουν αλλού, αφυπνίζοντας παράλληλα την πιο ενδόμυχη φύση μας. Ένα βιβλίο που κάνει καλό!

5. Πες μου ποιος είναι ο εχθρός από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 

Τι συμβαίνει όταν υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών φέρνουν παράνομα στη χώρα άγνωστα άτομα από χώρες της Μέσης Ανατολής εν αγνοία της κυβέρνησης; Πρόκειται για κοινό έγκλημα ή για πολιτική συνωμοσία; Η πληροφορία φτάνει στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού τη χειρότερη δυνατή στιγμή, ακριβώς όταν η κυβέρνηση επιχειρεί στροφή στην εξωτερική πολιτική της χώρας έναντι της Τουρκίας και βάλλεται γι’ αυτό από παντού. Ο ιδιαίτερος γραμματέας και έμπιστος σύμβουλος του πρωθυπουργού καλείται να χειριστεί το ζήτημα με διακριτικότητα και να μάθει τι συμβαίνει και ποια είναι η πιθανή ζημιά για την κυβέρνηση. Θα αναγκαστεί να συστήσει μυστική ομάδα έρευνας με επικεφαλής πρώην αξιωματικό της υπηρεσίας πληροφοριών που ο ίδιος είχε απολύσει. Τα πρώτα ευρήματα θα εκπλήξουν τους πάντες. Η έρευνα μετατρέπεται γρήγορα σε αγώνα δρόμου για να προλάβει η κυβέρνηση τα τετελεσμένα που μπορούν να την οδηγήσουν σε πολιτική εξαφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!