GOOD LIFE

Οι στάχτες του διάσημου συγγραφέα Truman Capote θα βγουν στο σφυρί

Αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση του αμερικανικού οίκου πλειστηριασμών Julien πως θα βγάλει στο σφυρί τις στάχτες του διάσημου συγγραφέα Truman Capote.

Οι στάχτες του πασίγνωστου συγγραφέα θα βγουν στο σφυρί τον ερχόμενο μήνα στα πλαίσια της σειράς "Icons & Idols". Ο πλειστηριασμός θα γίνει 32 χρόνια μετά τον θάνατο του πολυσυζητημένου συγγραφέα, η ζωή του οποίου έγινε και χολιγουντιανή ταινία και πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν και θεωρούν ανήθικο να πουλά κανείς τις στάχτες ενός νεκρού. Από την πλευρά του ο οίκος ισχυρίζεται πως ο ίδιος ο εκκεντρικός συγγραφέας δεν θα διαφωνούσε με τον πλειστηριασμό αφού του άρεσε πάντα να ξεχωρίζει και να τολμά νέα πράγματα.
Οι στάχτες θα πουληθούν μέσα σε ένα ξύλινο κινέζικο κουτί με ανάγλυφα σχέδια και η τιμή τους αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 4.000 και των 6.000 δολαρίων. Πρόκειται όμως για ένα μέρος μόνο από τις στάχτες του συγγραφέα του Πρόγευμα στο Τίφφανυς . Μετά τον θάνατό του οι μισές στάχτες παραδόθηκαν στον φίλο του και σύντροφό του, τον συγγραφέα Jack Dunphy και το άλλο μισό δόθηκε στην καλή του φίλη Joanne Carson. Το μέρος της Carson στην πορεία κλάπηκε και βρέθηκε 2 φορές κι αυτές οι στάχτες είναι που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!