GOOD LIFE

Προσέξατε πως οι Ολυμπιονίκες του Ρίο δεν παίρνουν ανθοδέσμες;

Όσοι παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο σίγουρα θα πρόσεξαν πως απουσιάζουν οι γνωστές ανθοδέσμες από τις τελετές απονομής των μεταλλίων. 

Και υπάρχει ένας (φαινομενικά) καλός λόγος για αυτό. Οι διοργανωτές του Ρίο αποφάσισαν (με την πλήρη στήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής) να καταργήσουν τις ανθοδέσμες στα πλαίσια του προγράμματος εξοικονόμισης ενέργειας και φυσικών πόρων. Εξάλλου ηδη από την τελετή έναρξης των Αγώνων, φάνηκε πως το Ρίο θέλει να στείλει ένα οικολογικό μήνυμα.
Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που κατακρίνουν την συγκεκριμένη επιλογή και μιλούν για υποκρισία και γελοιότητα και τονίζουν πως τα "λουλούδια" δεν είναι πραγματικά το θέμα.
Και η αλήθεια είναι πως τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα αφού σύμφωνα με αυτά 23,5 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων και πάνω από 35.000 MWatts (μεγκαβάτ) ηλεκτρικής ενέργειας θα καταναλωθούν για τις ανάγκες των Αγώνων, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως η διοργάνωση θα αφήσει πίσω της 19.000 τόνους σκουπιδιών, δηλαδή 5 φορές περισσότερα από τα σκουπίδια που δημιουργούν οι 6 εκατομμύρια κάτοικοι του Ρίο μέσα σε ένα χρόνο!
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!