GOOD LIFE

10 δραματικές ταινίες που αξίζει να δεις [βίντεο]

Φτιάξαμε μία λίστα με 10 ταινίες που πρέπει να δείτε αν παραγματικά θέλετε να... πλαντάξετε στο κλάμα.

1. Ερωτικά παιχνίδια

'Υστερα από ένα στοίχημα αποπλάνησης με στόχο δυο ανυποψίαστες φοιτήτριες, οι αδίστακτοι Τζέισον και Πάτρικ, θέτουν ως επόμενο έπαθλο του νοσηρού παιχνιδιού που έχουν επινοήσει, την πανέμορφη Κάσι Μερτέιγ, αλλά αυτή τη φορά το υποψήφιο "θύμα" τους επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ψυχρή και αδίστακτη Κάσι ξέρει να πηγαίνει την ερωτική πρόκληση σε καινούρια επίπεδα ηδονής και πόνου...

2. Το κορίτσι από τη Δανία

Στην Κοπεγχάγη της δεκαετίας του 1920 ο ζωγράφος Άιναρ Βέγκενερ αντικαθιστά για χάρη της επίσης ζωγράφου γυναίκας του, Γκέρντα, ένα θηλυκό μοντέλο. Μια εμπειρία που θα τον μεταμορφώσει, θα τον κάνει να ανακαλύψει την αληθινή ταυτότητά του και θα τον σπρώξει να γίνει ένας από τους πρώτους διεμφυλικούς που προχώρησαν σε αλλαγή φύλου.

3. Μη με αφήσεις ποτέ

Στη δεκαετία του ’70 τρία παιδιά μεγαλώνουν ειδυλλιακά σε ένα βρετανικό οικοτροφείο. Δεν θα αργήσουν, ωστόσο, να ανακαλύψουν ότι το μέλλον τους κρύβει ένα τραγικό μυστικό.

4. Κεραυνοβόλος έρωτας

Ο 18χρονος Λάντον είναι από τα «κακά» παιδιά του σχολείου, εμπλέκεται στο ατύχημα ενός φίλου και τιμωρείται με την υποχρεωτική συμμετοχή του σε ένα θεατρικό έργο, όπου θα ερωτευτεί την Τζέιμι, κόρη ιερέα και outsider του σχολείου.

5. Στρέλλα

Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 15 χρόνια και ξεκινά μια καινούργια ζωή. Αποφασίζει να πουλήσει το πατρικό του σπίτι στο χωριό, γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή τρανσέξουαλ την οποία ερωτεύεται, ενώ παράλληλα αναζητά τα ίχνη του γιου του Λεωνίδα, τον οποίο έχει να δει από τότε που μπήκε φυλακή.

6. P.S. I love you

Μια νεαρή χήρα, η Hilary Swank, ανακαλύπτει ότι ο αποθανών σύζυγός της έχει αφήσει 10 μηνύματα με την πρόθεση να την βοηθήσει να διευκολύνει τον πόνο της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

7. The Notebook

Ένας φτωχός και παθιασμένος νεαρός ερωτεύεται μια πλούσια νεαρή γυναίκα και της γνωρίζει έναν κόσμο ελευθερίας, αγάπης πόθου, χωρίς στεγανά. Σύντομα χωρίζονται από τις κοινωνικές τους διαφορές, αλλά όταν ο έρωτας είναι τόσο δυνατός όλα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος της ζωής.

8. To λουλούδι της ερήμου

Η ταινία βασίζεται πάνω σε δυο άξονες: στο πέρασμα μιας παράνομης μετανάστριας από τη Σομαλία στον ξένο, διαφορετικό και μοντέρνο δυτικό κόσμο και στην ανάγκη μιας γυναίκας να διεκδικήσει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή τόσο για τον εαυτό της, όσο και για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που δέχονται την εθιμοτυπική κλειτοριδεκτομή ή πρόκειται να τη δεχθούν στο μέλλον. Μερικές σκηνές είναι τόσο δυνατές και αληθινές που θα σας συνεπάρουν.

9. Forrest Gump

Αλληγορία της ευτυχίας στην παράδοση του σινεμά του Φρανκ Κάπρα αλλά και μια «πανούργα» ταινία, που μέσα από την άκρως συγκινητική ιστορία του αγαθιάρη ήρωά της αποθεώνει με ειλικρίνεια και αισιοδοξία το αμερικανικό όνειρο.

10. Ζωή με Αλλο Χρώμα

Εννέα χρωματιστές ζωές που διασταυρώνονται για να μπουν σε κοινή τροχιά, αποζητώντας κατανόηση και συμπαράσταση και που αντιστέκονται δυναμικά απέναντι σε έναν προκλητικά άχρωμο κόσμο. Στο τέλος, η καθεμία θα καταφέρει να βρει τη δική της αλήθεια και όλες μαζί θα καταλάβουν την μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!