GOOD LIFE

Tα πρώτα δοντάκια… τα πρώτα πονάκια!

Εκεί γύρω στην ηλικία των 4-7 μηνών εμφανίζονται τα πρώτα δοντάκια δηλαδή οι δυο κάτω μέσοι τομείς (δυο δόντια στη μέση ακριβώς της κάτω σιαγόνας) και τι σημαίνει αυτό; Ξενύχτια, γκρίνια και … πόνος, εκτός αν μάθεις το μυστικό της Frezyderm!

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις πότε το παιδί σου θα βγάλει δόντια είναι να τσεκάρεις με το χέρι σου πάνω στα ούλα του παιδιού. Αν αισθανθείς κάτι σκληρό, τότε σημαίνει ότι από κάτω είναι το δόντι.

Τι κάνω;

Όταν το παιδί αρχίζει να βγάζει δόντια τότε πολύ πιθανό να είναι ανήσυχο, να τρέχουν τα σάλια του και να θέλει συνεχώς να μασά κάτι. Επίσης, μπορεί να παρουσιάσει ελαφρύ πυρετό και μερικές διάρροιες.  Η σιελόρροια δεν είναι αποτέλεσμα της οδοντοφυίας, αλλά γιατί οι σιελογόνοι αδένες παράγουν αρκετό σάλιο που δεν προλαβαίνει το μωρό να το καταπίνει.

Αρχικά, πρέπει να σκουπίζεις τα σαλάκια του μωρού από το πρόσωπό του γιατί μπορεί να του προκαλέσουν κάποιο εξάνθημα στο πρόσωπο. Δώσε στο μωρό να βάζει κάτι σκληρό στο στόμα προσοχή να μην έχουν υγρό γιατί σε περίπτωση που σπάσει δεν θα είναι ασφαλές για το μωρό και επίσης, δεν πρέπει να είναι μικρό για να μην το καταπιεί. Εάν είναι πολύ ανήσυχο επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

H λύση!

Η πιο όμως ουσιαστική κίνηση είναι να χρησιμοποιήσεις το Baby Gums Gel, ένα gel για την ανακούφιση του πόνου των βρεφικών ούλων κατά την πρώτη οδοντοφυΐα. Επίσης, περιορίζει την υπερβολική έκκριση σάλιου και μειώνει τη διόγκωση των κόκκινων ούλων και τη δυσφορία. Δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες και δεν ερεθίζει το στόμα.

Αυτό το ήξερες;

Στην ηλικία των 2.5 χρόνων το παιδί θα αποκτήσει όλα τα νεογιλά του δόντια, αυτά που ονομάζεις πρώτα δόντια. Αυτά είναι συνολικά 20. Ένα με δυο μήνες από την εμφάνιση των πρώτων κάτω δοντιών θα εμφανιστούν τα τέσσερα πάνω μπροστινά δόντια (τομείς). Ένα μήνα αργότερα θα εμφανιστούν οι κάτω πλάγιοι τομείς και στη συνέχεια θα κάνουν την εμφάνιση τους οι γομφίοι, τα δόντια που αλέθουν την τροφή. Οι κυνόδοντες (τα μυτερά δόντια) της κάτω σιαγόνας, εμφανίζονται στην ηλικία περίπου των 16 μηνών, ενώ λίγο αργότερα εμφανίζονται οι κυνόδοντες της πάνω σιαγόνας. Έτσι στην ηλικία των 2.5-3 χρονών το παιδί σας θα έχει 20 δόντια, δέκα για κάθε σιαγόνα. Κάθε σιαγόνα έχει 4 τομείς, 2 κυνόδοντες και 4 γομφίους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!