GOOD LIFE

Ξέρεις τι είναι η σεξυπνία και από πού προκαλείται;

Σύµφωνα µε πρόσφατες μελέτες, σεξυπνία παρουσιάζει το 1/3 του πληθυσµού που πάσχει από διαταραχές ύπνου.

Πρόκειται για μία διαταραχή που εμφανίζεται στη διάρκεια του βαθύ ύπνου, όπου ο πάσχων κάνει σεξ σε κάποιο άλλο άτομο, ενώ κοιμάται και όταν ξυπνάει δεν θυμάται τίποτα. Ο πάσχων μπορεί να προχωρήσει σε αποτρόπαιες ερωτικές πράξεις, όπως για παράδειγμα είναι ο βιασμός χωρίς όμως να καταλαβαίνει τι κάνει.

Σήμερα, η σεξυπνία θεωρείται ότι σχετίζεται µε την ακανόνιστη λειτουργία του εγκεφάλου και όχι µε κάποιο σοβαρό ψυχικό ή σεξουαλικό πρόβλημα. Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης, πως στις περισσότερες περιπτώσεις η διαταραχή εμφανίζεται μετά την εφηβεία και είναι πιο συνηθισμένη στα άτομα που υπνοβατούν ή παραμιλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, ενώ κάποιοι την κατατάσσουν στις Παραϋπνίες. Φαίνεται ότι είναι πιο συχνή στα άτομα που παρουσιάζουν άγχος και φόβο συναισθηματικής και σεξουαλικής εγκατάλειψης, στην κατάχρηση αλκοόλ και/ή λήψη ναρκωτικών ουσιών και υπνωτικών φαρμάκων.

Έρευνες που έγιναν πρόσφατα σχετικά από Καναδούς επιστήμονες κατέληξαν στο ότι 8% πάσχουν από διαταραχές ύπνου, με τους άντρες να αγγίζουν το 11,5% και τις γυναίκες το 4%. Η σεξυπνία είναι με λίγα λόγια πολύ συχνότερη στον αντρικό πληθυσμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!