GOOD LIFE

Pokemon Go: Το νέο παιχνίδι προκαλεί φρενίτιδα, αλλά κρύβει κινδύνους

Εδώ και λίγες μέρες όλοι οι φαν του gaming μιλούν για το Pokemon Go, αλλά το νέο παιχνίδι τελικά δεν είναι τόσο αθώο όσο δείχνει.

To Pokemon Go, είναι το νέο mobile βιντεοπαιχνίδι που έχει προκαλέσει φρενίτιδα ειδικά στα πιτσιρίκια που τρέχουν παντού στις πόλεις και την ύπαιθρο με ένα κινητό στο χέρι κοιτώντας μέσα από την  κάμερα προσπαθώντας να εντοπίσουν στα αληθινά τοπία ένα pokemon.

Οι χρήστες του νέου παιχνιδιού χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές (μέσω του GPS του κινητού) ξεκινούν μία εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού. Το ειδικό λογισμικό εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά. Μάλιστα συνοδεύεται και από ένα wearable που λέγεται Pokemon Go Plus που συνδέεται με Bluetooth με το κινητό επιτρέποντας στον χρήστη να παίζει το παιχνίδι χωρίς να κοιτάζει διαρκώς την οθόνη. 

Η νέα εφαρμογή που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνονται σοβαρές αντιδράσεις και ενστάσεις για τη νέα αυτή εφαρμογή με κάποιους να τονίζουν πως είναι άκρως επικίνδυνη ειδικά για τα παιδιά. Συγκεκριμένα πολλοί επισημαίνουν πως κάποιος ενήλικας (ακόμα και παιδόφιλος) μπορεί με το Pokemon Go να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε συγκεκριμένα σημεία. Και ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το λανσάρισμα του app ήδη, όπως αναφέρει και ο Guardian εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου ληστές κατάφεραν να "πείσουν"  (με ένα beacon στο παιχνίδι που σου δίνει τη δυνατότητα να καλείς πολλούς συμπαίκτες) πως σε ερημική τοποθεσία βρίσκονται Pokestops (σημεία με αρκετά πόκεμον στο παιχνίδι) και έτσι αρκετοί έφτασαν στο σημείο, τους οποίους και λήστεψαν με την απειλή όπλου. Η αστυνομία αναφέρει πως όλα τα θύματα των (ενήλικων) ληστών (11 στον αριθμό) ήταν ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών.

Παράλληλα οι ψυχολόγοι προειδοποιούν πως πρόκειται για ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι που αλοιώνει την εικόνα της πραγματικότητας. Ωστόσο πολλοί χρήστες δηλώνουν ενθουσιασμένοι που ένα νέο παιχνίδι επιτέλους τους δίνει έναν λόγο να περπατήσουν έξω (και όχι να κλείνονται στα σπίτια τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες) και μιλούν ακόμα και για μια τέλεια αφορμή  για υγιή εξάσκηση!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!