GOOD LIFE

Γιατί κανένα ενυδρείο στον κόσμο δεν έχει μεγάλο λευκό καρχαρία; [βίντεο]

Μολονότι τα ενυδρεία και τα θαλάσσια πάρκα ξεπηδούν πλέον σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, κάνενα από αυτά δεν έχει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να ζει σε αιχμαλωσία.

Ένα πρόσφατο βίντεο του Vox μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Το βίντεο ξεκινά με το να απαριθμεί τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν και το πόσο τεράστια εισπρακτική επιτυχία σημείωναν (προφανώς πολλοί θέλουν να δουν από κοντά ένα τέτοιο υπέροχο πλάσμα) αλλά και πως κάθε φορά οι καρχαρίες δεν επιβίωναν. Παράλληλα εξηγεί πως οι επιστήμονες έχουν βρει τον τρόπο να μπορεί να ζήσει ένας νεαρός λευκός καρχαρίας σε αιχμαλωσία, αλλά το κόστος κατασκευής του ειδικού ενυδρείου είναι μάλλον απαγορευτικό.
Ένας από τους βασικούς λόγους που η αιχμαλωσία του λευκού καρχαία είναι πολύ δύσκολη, είναι πως ο μεγάλος λευκός καρχαρίας πρέπει να κινείται συνεχώς μπροστά για να απορροφά οξυγόνο, ενώ και οι διατροφικές του συνήθειες και το μέγεθός του αλλάζουν πολύ όταν ενηλικιώνεται. Επίσης προσέξτε το σημείο στο οποίο οι επιστήμονες παραδέχονται πως όλοι οι καρχαρίες που ζουν σε αιχμαλωσία, στην ουσία όλοι τους οδεύουν πως το θάνατο, απλά κάποιοι αντέχουν λίγο περισσότερο και κρατήστε αυτή τη σκέψη την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πάτε (εσείς ή μαζί με τα παιδιά σας) σε ένα ενυδρείο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!