GOOD LIFE

Αυτό το βραχιόλι σε βοηθά να μην μεθύσεις [βίντεο]

Πολλοί άνθρωποι όταν πίνουν αλκοόλ σπανίως συνειδητοποιούν πότε υπερβαίνουν τα όρια με αποτέλεσμα να μεθούν.

Το αλκοόλ συνεχίζει να αποτελεί μία από τις σημαντικότρες αιτίες θανάτου παγκοσμίως αφού ή υπερκατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών σοβαρών παθήσεων, αλλά παράλληλα αποτελεί και έναν από τους βασικότερους παράγοντες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων.
Τώρα, ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2016 και να βοηθήσει τους πότες να μην χάνουν το μέτρο.
Πρόκειται για το BACtrack Skyn, ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι που φοριέται στον καρπό σαν ρολόι και είναι εφοδιασμένο με ειδικούς ηlεκτροχημικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν τα επίπεδα αιθανόλης στον οργανισμό σου (όπως ακριβώς και το αλκοτέστ). Η διαφορά είναι πως μέσω ενός ειδικού app μόλις αρχίσεις να πλησιάζεις στα μη επιτρεπτά όρια, το κινητό σου αρχίζει να δονείται και δέχεσαι σχετικές ειδοποιήσεις. Έτσι μπορείς να ξέρεις πότε έχεις ξεπεράσει τα όριά σου (και του Νόμου, αν είσαι οδηγός) και να σταματήσεις να πίνεις.
Το νέο gadget αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2016 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες on line.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!