GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:   

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί.

1. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο 

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που μοιάζει με παραμύθι. Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται. Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες. Το μυθιστόρημα της Hamer, αναπάντεχο και συγκινητικό, έχει συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες σημαντικών βρετανικών λογοτεχνικών βραβείων -Costa Book Awards, Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στο Edinburgh International Book Festival και The John Creasey New Blood Dagger.

2. Λέγε με Καϊρα από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα οδοιπορικό της μνήμης στην εποχή που νομίζαμε πως θα αλλάζαμε τον κόσμο. ένα μυθιστόρημα που αγγίζει την ιστορία και αγαπά την λογοτεχνία , γράφεται και υπογράφεται από τον συγγραφέα με αγνή διάθεση τρυφερότητας και λησμονιάς μέσα από τα μάτια, τα δικά του ίσως, ενός πιτσιρικά που ξεμυτίζει για να γνωρίσει τον κόσμο γύρω του μέσα από την γλαφυρή αφήγηση ενός ατίθασου παππού, σαν αυτούς που κανείς συναντά στα παραμύθια.  «Τοπίο αγνώριστο πια η παιδική μου ηλικία με τη φημισμένη ταβέρνα του Ατρέμου και τα θρυλικά Πουτανάδικα να δεσπόζουν πάνω απ’ την παλιά γειτονιά με τα διάσπαρτα σπίτια και τους χωματόδρομους. Ο χρόνος τα πήρε όλα μαζί του κι άφησε μόνο αναμνήσεις: Το μυστήριο της Καΐρας, την ανεκδιήγητη οργάνωση του Μπούλη που θα ανέτρεπε τη Χούντα, τη μορφή του παππού, μυθική, τρυφερή, οικεία».

3. Σιωπή σαν όρκος από τις εκδόσεις Μίνωας

Γρήγορη γραφή, κινηματογραφικοί διάλογοι, ωραίες περιγραφές, πολύ ωραία σκιαγράφηση χαρακτήρων και ειδικά των γυναικών, ακόμη και οι δευτεραγωνίστριες έχουν τον ρόλο τους στο κείμενο και την προσωπικότητά τους. Η συγγραφέας αγάπησε τους χαρακτήρες της και τους έντυσε με σκέψεις και συναισθήματα καθημερινά. Η Έρρικα Όλσον και ο Πέτρος Μακρής, παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν, ερωτεύονται αψηφώντας τις έντονες αντιρρήσεις της μητέρας του Πέτρου. Όμως, σύντομα η αγάπη τους τσαλακώνεται. Μετά τη γέννηση του γιου τους, η Έρρικα εξαφανίζεται από το νησί, χωρίς να αποκαλύψει τον λόγο, αφήνοντας πίσω της βαθιές πληγές και ένα γράμμα που στοιχειώνει τη ζωή των δικών της ανθρώπων… 37 χρόνια μετά, η εμφάνιση της μυστηριώδους Τζέιν στο νησί προκαλεί αναστάτωση. Ποιος θα πληρώσει το τίμημα για την αλήθεια που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί με οποιοδήποτε κόστος; 

4. Υφαίνοντας όνειρά από τις εκδόσεις Διόπτρα

Δυνατοί έρωτες ξεδιπλώνονται, βαριά απωθημένα γεννιούνται, χωρισμοί και επανασυνδέσεις απειλούν την εύθραυστη ισορροπία του ψυχικού κόσμου των ηρώων. Ο Θόδωρος είναι ένας γοητευτικός νέος, εργατικός, πάντα γελαστός, με χρυσή καρδιά και πολλές επιτυχίες στο κόρτε με τα κορίτσια. Ωστόσο, εξαιτίας της περιορισμένης του μόρφωσης και του επιπόλαιου χαρακτήρα του, εξαρτάται απόλυτα από τον πατέρα και τον μεγαλύτερο αδερφό του, που αρνούνται να τον κάνουν ισότιμο συνέταιρο στο οικογενειακό κατάστημα υφασμάτων. H Κατερίνα είναι μια όμορφη Ναπολιτάνα προσφυγοπούλα που έφτασε ορφανή στον τόπο τους, αλλά σύντομα ξεχωρίζει λόγω της μαεστρίας της στο βελόνι. Οι δύο νέοι δεν αργούν να ερωτευτούν και, σαν να το είχε υφάνει μια κακιασμένη μοίρα, η Κατερίνα μένει έγκυος – γεγονός καταδικαστικό για το μέλλον της. Ο σκληρός πατέρας του Θόδωρου του απαγορεύει να την παντρευτεί, επειδή πιστεύει ότι η ξενομερίτισσα είναι «λίγη» για τον γιο του και αμφιβόλων ηθών.  Κάπως έτσι την εποχή του Μεσοπολέμου ξεκινάει να ξετυλίγεται ένα τόπι βελούδινου υφάσματος, όμορφο σαν τη ζωή, μα εύθραυστο και πολλές φορές απατηλό.

5. Ο Καλλιτέχνης από τις εκδόσεις Κέδρος 

Ο καλλιτέχνης είναι ένα βιβλίο που ξεχειλίζει εικόνες. Καταπληκτικά τοπία, σπίτια και παλάτια διακοσμημένα με υπέροχες τοιχογραφίες, κρατήρες που καπνίζουν στο Στρογγυλό Νησί, μυστηριακές τελετές προς τιμή των θεών, συνθέτουν το παζλ της κυκλαδικής περιόδου.  Η πλοκή του έχει παλμό, ψυχή, ένταση. Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη πίσω στο χρόνο και τον συστήνει με τη μοναδικότητα των κυκλαδικών ειδωλίων μα και τη δύναμη της βαθιάς, αληθινής αγάπης που μπορεί να κατακτήσει την αιωνιότητα. Η ιστορία αναφέρεται σε δύο ιστορίες γεμάτες ανατροπές, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ωστόσο είναι φανερό, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη της ζωής αλλά και του πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!