GOOD LIFE

Βιβλιοπροτάσεις για την παραλία από τον Bill Gates [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Microsoft μοιράζεται μαζί μας τους τίτλους τον βιβλίων που τον έκαναν να γελάσει, να σκεφτεί ή και τα δό και μας τα προτείνει για χαλαρό διάβασμα φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο μεγιστάνας της πληροφορικής μας προτείνει τίτλους βιβλίων που τον εντυπωσίασαν. Συγκεκριμένα αναφέρεται στο «Hyperbole and a Half» της  Allie Brosh, το οποίο περιλαμβάνει σκίτσα και σύντομα κείμενα που αφορούν τα νεανικά χρόνια της δημιουργού του διάσημου ομώνυμου blog. Μάλιστα ο Bill λέει πως είναι τόσο ανάλαφρο και ευχάριστο που  μπορεί να το καταβροχθίσετε μέσα σε 3 ώρες.

To δεύτερο βιβλίο που προτείνει είναι το «Τhe Magic of Reality» του Richard Dawkins. Dawkins, ενός καινοτόμου βιολόγου από την Οξφόρδη που δίνει εξηγήσεις με πολύ άμεσο, κατανοητό και φιλικό προς το ευρύ κοινό τρόπο σε σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα όπως το “τι προκαλεί τους σεισμούς” ή “πως σχηματίστηκε το σύμπαν”

Τέλος προτείνει το «What If?» του Randall Munroe, που κινείται στο ίδιο μήκος κύμματος με το βιβλίο του Dawkins αφού ο επεξηγηματικός του υπότιτλος είναι «Σοβαρές Επιστημονικές Απαντήσεις σε Παράλογες Υποθετικές Ερωτήσεις».  Του Randall Munroe είναι και το βιβλίο XKCD, που επίσης περιλαμβάνει σκίστα και μικρά κείμενα από το ομώνυμο blog.

Επίσης μιλά για το «On Immunity» της ακαδημαϊκού Eula Biss, που αναφέρεται στον παιδικό εμβολιασμό. Και τέλος προτείνει το βιβλίο του Darrell Huff που φέρει τον τίτλο «How to Lie With Statistics», που όπως αναφέρει ο ίδιος μπορεί να φανεί χρήσιμο σε οποιονδήποτε επιχειρηματία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!