GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:  

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί.

1. Η γυναίκα με το μυστικό από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ο ιστός από ψέματα που έχει υφάνει μια γυναίκα τη φέρνουν στο χείλος του γκρεμού. Κολλημένη στην κίνηση, η Νίκι Κλέμεντς βλέπει από μακριά κάποιον που ήλπιζε πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ στη ζωή της. Για να τον αποφύγει, κάνει μία αναστροφή και ξεφεύγει. Έτσι πιστεύει, τουλάχιστον. Γιατί την επόμενη ημέρα ανακρίνεται για πιθανή εμπλοκή στον φόνο του Ντέιμον Μπλάντι, ενός αμφιλεγόμενου αρθρογράφου. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται κυρίως στην ψυχοσύνθεση των ηρώων του, αλλά και στην ανάλυση αυτών όσο τα γεγονότα προχωράνε και εξελίσσονται. Η συγγραφέας ασχολείται με σύγχρονους προβληματισμούς τόσο κοινωνικούς όσο και με τις ανθρώπινες σχέσεις.

2. Πέρα από τις κόκκινες γραμμές από τις εκδόσεις Μίνωας

Δύο γενιές, δύο ερωτικά τρίγωνα που μπλέκονται κρυφά. Τραυματικές εμπειρίες, ανομολόγητες πράξεις, φοβίες, προδοσία και απώλειες θα στιγματίσουν τις ζωές όλων και θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία τους. Παρασυρμένοι από αυτή τη δίνη, θα ξεπεράσουν τα επιτρεπτά όρια ακολουθώντας τις αδυναμίες τους, διαβαίνοντας κάθε τόσο μια ακόμα κόκκινη γραμμή. Αντώνης και Τέλης: δύο φίλοι που διεκδίκησαν την ίδια γυναίκα με διαφορετικό αλλά επίμονο τρόπο. Η Φλώρα, ως γυναίκα αλλά και ως μητέρα, θα κάνει λάθη παρασυρμένη από την παθολογική της ζήλια και από φόβο μήπως έρθει αντιμέτωπη με αλήθειες που αρνείται πεισματικά να δει. Ο έρωτας των τριών αυτών ανθρώπων, αγγίζοντας τα όρια του πάθους, της εξάρτησης και της εμμονής, θα τους οδηγήσει σε σφάλματα με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

3. Η σιωπή της Σεχραζάτ από τις εκδόσεις Ψυχογιός 

Ένα μυθιστόρημα για μια πόλη και τους ανθρώπους της, που πέρασαν από το όνειρο και την ευτυχία στην απώλεια και την απόλυτη καταστροφή. Μια ιστορία που διαβάζεται σαν παραμύθι. Σμύρνη, 1905. Στο «Μαργαριτάρι της Ανατολής», την πόλη αυτή της απαράμιλλης ομορφιάς και αρμονίας, καταφτάνει ο Αβινάς Πιλάι. Είναι Ινδός, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ερωτευτεί την Εντίτ, κόρη πλούσιας λεβαντίνικης οικογένειας. Οι δυο νέοι δε θα παντρευτούν ποτέ, και η Εντίτ θα φύγει για τη Γαλλία λίγο προτού η Σμύρνη παραδοθεί στις φλόγες, φανερώνοντας στον αγαπημένο της ένα μυστικό που θα τη στοιχειώνει. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, μια νεαρή κοπέλα, Ελληνίδα χριστιανή, γίνεται μάρτυρας της σφαγής της οικογένειάς της καθώς τα κεμαλικά στρατεύματα μπαίνουν στη Σμύρνη. Ένας Τούρκος αξιωματικός τη σώζει, ωστόσο η κοπέλα δε θα μιλήσει ποτέ ξανά. Σμύρνη, 2005. Η εκατοντάχρονη Σεχραζάτ αποφασίζει να κατα γράψει την ιστορία της. Και καθώς οι σελίδες γεμίζουν αναμνήσεις μιας ζωής, παλιά μυστικά θα έρθουν στο φως.

4. Ενοικιάζεται το παρόν από τις εκδόσεις Κέδρος 

Οι ήρωες των διηγημάτων της Μάρτυς Λάμπρου ζουν στην καρδιά ενός αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Στη σύγχρονη Αθήνα, όπου όλοι βιάζονται, θέλουν, καταναλώνουν. Είναι ο συμβιβασμός. Άνθρωποι αθέατοι πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες. Αθέατο και το αίμα τους που χύνουν για τους άλλους, αυτούς που τους νοικιάζουν το παρόν με πρόφαση τους νόμους της αγοράς και την τεχνοκρατική υπεροχή. Οι ζωές τους ιστορούνται με αφηγηματική ένταση. Μπροστά στο θάνατο και στο πεπρωμένο, ο φόβος τους γίνεται λαχτάρα για τον έρωτα, την αγάπη, το πατρικό σπίτι. Δέκα διηγήματα που ηχούν όμοια με ρεμπέτικο μινόρε.

5. Και τότε και τώρα από τις εκδόσεις Ωκεανίδα 

Είναι 1965 και η νιόπαντρη Αλεξάντρα συνειδητοποιεί ότι ο γάμος της ήταν ένα λάθος. Όταν συναντά τον αληθινό έρωτα, ακολουθεί τον αγαπημένο της στον πατρογονικό του πύργο. Εκεί η ζωή της είναι ονειρεμένη μέχρι τη στιγμή που αρχίζει να την τσακίζει το βάρος μιας τρομερής υποψίας. Στη σημερινή εποχή νέος πυργοδεσπότης είναι ο γιος της. Η νέα γυναίκα του, ερωτευμένη και γεμάτη ζωή, προσπαθεί να φωτίσει το σκοτεινό κάστρο και να γιατρέψει την καρδιά του άντρα της που ποτέ δεν έπαψε να βασανίζεται… Για ποιο λόγο τον εγκατέλειψε ξαφνικά η μητέρα του; Τι απέγινε όταν χάθηκε απ’ τη ζωή του; Ερωτήματα ζητούν τις απαντήσεις τους και οι φόβοι που επανέρχονται ζητούν να βυθιστούν στην ανυπαρξία προσφέροντας στους ήρωες αυτού του βιβλίου μια ανάσα ζωής που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Τη λήθη όλων όσων τους έκαναν να πονέσουν, το κουράγιο να συνεχίσουν αβίαστα τη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!