GOOD LIFE

Transgender γυναίκες φωτογραφίζονται στο Παρίσι τη δεκαετία του '50 [εικόνες]

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τον Christer Strömholm ελπίζοντας να δημιουργήσει ένα καινούργιο είδος φωτογραφίας.

Τη δεκαετία του '50 όλες οι διαφυλικές γυναίκες και οι cross dressers από Ευρώπη κι από Αφρική είχαν περιοριστεί στην πλατεία Pigalle του Παρισιού, παρέα με γητευτές φιδιών και άγριων ζώων. Εκεί βρήκε καταφύγιο και ο Σουηδός φωτογράφος, τον οποίο αγκάλιασε η trans κοινότητα, με αποτέλεσμα να ζήσει μαζί τους εννιά χρόνια. Το 1983, Strömholm δημοσίευσε αρκετές από αυτές τις φωτογραφίες που τράβηξε στο βιβλίο του Les Amies de Place Blanche.

Στην εισαγωγή του βιβλίου του έγραψε: «Αυτό είναι ένα βιβλίο σχετικά με την περιπέτεια του αυτοπροσδιορισμού, σχετικά με το δικαίωμα να ζεις, σχετικά με το δικαίωμα να σου ανήκει και να διαχειρίζεσαι το ίδιο σου το σώμα. Αυτές είναι εικόνες ανθρώπων, με τους οποίους μοιράστηκα τη ζωή τους και νομίζω ότι τους κατάλαβα».

Οι φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, απεικονίζουν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι συγκεκριμένες γυναίκες. Η αστυνομία της πόλης πραγματοποιούσε συχνά εφόδους γύρω από την γειτονιά τους, εξαναγκάζοντας τις φίλες του Strömholm να εκτελέσουν σεξουαλικές χάρες σε αντάλλαγμα τη σιωπή τους. Παράλληλα, η ηρωίνη κυκλοφορούσε στους δρόμους ελεύθερα, στερώντας τη ζωή πολλών γυναικών. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!