GOOD LIFE

10 πράγματα που δεν ήξερες για τα Fish & Chips

To Euro 2016 ξεκινά και όλη η Ευρώπη κινείται σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς και το συνδυασμός παρέα - μπάλα - φαγητό delivery γίνεται καθημερινός.

Με αφορμή το Euro, το γνωστό site e-FOOD, εγκαινιάζει τα #EuroFoodStories, όπου κάθε μέρα θα μας παρουσιάζει το πιο γνωστό φαγητό μιας από τις χώρες που συμμετέχουν στο φετινό Euro. Η αρχή έγινε με τη Μ. Βρετανία και τα κλασικά fish & chips.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πληροφορίες για τα fish and chips που σίγουρα δεν γνώριζετε.

1. Για πρώτη φορά τα Fish and Chips μας συστήθηκαν το 1860. Μάλιστα δύο είναι οι οικογένειες που διεκδικούν την πρωτιά. Η οικογένεια Malin στο Λονδίνο και η οικογένεια Lee από το Manchester.

2. Πρώτη φορά που τα  Fish and Chips σερβιρίστηκαν σε εφημερίδα ήταν το 1980. Αυτό αρχικά κρίθηκε παράνομο αφού θεωρείται ανθυγιεινό να ακουμπάει το μελάνι της εφημερίδας πάνω στο ψάρι, έτσι οι μεταγενέστεροι  Fish and Chips σεφ αποφάσισαν να τα σερβίρουν σε λαδόκολλα η οποία είναι τυλιγμένη από την μια πλευρά με εφημερίδα.

4. Το πιο παλιό  Fish and Chips μαγαζί βρίσκεται στο Yeadon, μια περιοχή του Leeds.

5. Μπορεί να το ακους πολύ “λαδίλα” όλο αυτό, αλλά στην ουσία δεν είναι τόσο κακό και λιπαρό φαγητό όσο νομίζετε. Μάλιστα το χοιρινό είναι πολύ πιο λιπαρό.

6. Πάνω από 250 εκατομμύρια μερίδες  Fish and Chips  σερβίρονται τον χρόνο, μόνο στην Αγγλία.

7. Οι περισσότερες μερίδες που έχουν πωληθεί ποτέ σε μια ημέρα είναι 12,406 στο εστιατόριο  Fish and Chips  “Marini’s” στη Γλασκώβη το 1999.

8. Κι ενώ εμείς το έχουμε σαν αλμυρό φαγητό, στην Κίνα τα  Fish and Chips  τα σερβίρουν με ζάχαρη.

9  To 1910 υπήρχαν περίπου 25,000  Fish and Chips εστιατόρια στην Αγγλία. Το 1927 είχαν γίνει 35,000. Πλέον ο αριθμός έχει πέσει στα 10,500.

10. Τα Fish and Chips ήταν το αγαπημένο φαγητό των Beatles.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!