GOOD LIFE

Φάλαινα - όρκα που ζει στην αιχμαλωσία προσπαθεί να αυτοκτονήσει; [βίντεο]

Ένα βίντεο που τράβηξε κάποιος επισκέπτης του Loro Parque, ενός ενυδρείου που λειτουργεί ως τουριστική ατραξιόν στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το βίντεο, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και από το Dolphin Project (μία οικολογική οργάνωση που μάχεται για την προστασία των δελφινιών και των θαλάσσιων θηλαστικών, που ίδρυσε ο σκηνοθέτης του βραβευμένου ντοκιμαντέρ The Cove) , δείχνει μία φάλαινα δολοφόνο (οι γνωστές όρκες) που το όνομά της είναι  Morgan, να πηδά έξω από το νερό της πισίνας, λίγο πριν ολοκληρώσει το... σόου της και να παραμένει έξω από το νερό για πολλά λεπτά. Πολλοί που είδαν το βίντεο θεωρούν πως το άμοιρο ζώο θέλει να τελειώσει το μαρτύριό του και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να αυτοκτονήσει. Το βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που απαιτούν να σταματήσει η εκμετάλλευση ζώων της άγριας ζωής για εμπορικούς σκοπούς. 
Οι υπεύθυνοι του πάρκου, είπαν πως αυτή είναι μια "φυσιολογική" συμπεριφορά της φάλαινας και στην επίσημη ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για "υπερβολές". 
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φάλαινα αιχμαλωτίστηκε τον Ιούνιο του 2010 όταν εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Ολλανδίας. Επίσης η βρετανική Mirror αναφέρει πως λίγες εβδομάδες πριν τραβηχτεί το επίμαχο βίντεο, άλλοι επισκέπτες είχαν δει την συγκεκριμένη φάλαινα να χτυπά επίμονα το κεφάλι της στα κιγκλιδώματα ασφαλείας της πισίνας.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!