GOOD LIFE

Ο πρωθυπουργός του Καναδά ύψωσε την pride σημαία έξω από το κοινοβούλιο [βίντεο]

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά η σημαία του φεστιβάλ υπερηφάνειας υψώθηκε έξω από το κτίριο του Parliament Hill. 

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές το περασμένο έτος και έχει τεθεί υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας, αλλά και του φεμινισμού είχε την τιμή να σηκώσει τη σημαία, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί. Ταυτόχρονα, οργανώθηκε μία μεγάλη εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της χώρας με σκοπό τον εορτασμό του μήνα Υπερηφάνειας.

«Αυτή είναι μια σπουδαία ημέρα για τον Καναδά και ένα ορόσημο μιας μεγάλης πορείας που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν εύκολο και δεν ήταν κάτι που έγινε αυτόματα. Πολλοί άνθρωποι πάλεψαν για αρκετό καιρό γι΄αυτή τη μέρα και για τις πολλές μέρες που οδήγησαν σ΄αυτή…», τόνισε ο Justin Trudeau. «Το γεγονός ότι βουλευτές απ΄το πολιτικό σύστημα συμμετέχουν στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ο Καναδάς είναι ενωμένος στην άμυνα για τα δικαιώματα και μάχεται για τα LGBTQ δικαιώματα. Αυτό είναι που γιορτάζουμε πραγματικά σήμερα…»

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!