GOOD LIFE

Πες μου τι οδηγείς να σου πω ποιος είσαι

Η επιλογή του αυτοκινήτου μπορεί να φανερώσει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τον χαρακτήρα μας, γιατί τα αυτοκίνητα αποτελούν όπως και τα σπίτια, κομμάτι των χώρων που ζούμε, συνεπώς γίνονται η προέκταση της προσωπικότητάς μας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γερμανός ψυχολόγος Rüdiger Hossiep σε συνέντευξή του στο επιστημονικό περιοδικό RUBEN, το αυτοκίνητο που επιλέγουμε να οδηγήσουμε ή αγοράζουμε αποκαλύπτει για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα πολύ περισσότερα απ' όσα φανταζόμαστε. Τουλάχιστον, .

Ο Hossiep εξηγεί ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι τίποτα λιγότερο από «δωμάτια» που προσαρμόζονται στα γούστα μας και τα οποία μπορούμε να πάρουμε μαζί μας σε κάθε μετακίνησή μας, αποτελώντας ουσιαστικά προέκταση της προσωπικότητάς μας.

Για τον Γερμανό ψυχολόγο, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες γυναίκες οδηγοί δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στα τελευταία μοντέλα της Fiat και της Mini –πρόκειται για αυτοκίνητα μάλλον ακριβά, τα οποία ξεχωρίζουν για το καλόγουστο design τους, παρότι συνήθως δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους.

Αντίστοιχα, πολλοί άντρες επιλέγουν ν' αγοράσουν ένα πολυτελές και γρήγορο αυτοκίνητο -ακόμη κι αν τα οικονομικά τους δεν τους το επιτρέπουν- γιατί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θεωρούν ότι τους βοηθούν να προβάλλουν την εικόνα ενός ανθρώπου με ισχύ και «μεγάλη τσέπη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διαπίστωση του Hosier ότι η τεχνολογία στον τομέα της αυτοκίνησης -κι ενδεχομένως κόντρα στην επικρατούσα αντίληψη- έχει μείνει στάσιμη εδώ και δυόμιση περίπου δεκαετίες. Όπως το θέτει «από τα τέλη της δεκαετίας του '80, οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι σχεδόν ανύπαρκτες, τουλάχιστον στο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας. [...] Για την ακρίβεια, αν συγκρίνει κανείς παλαιότερα μοντέλα με πιο πρόσφατα, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει είναι ότι τα όργανα στα πιο παλιά αυτοκίνητα ήταν πιο ευανάγνωστα ενώ και η αντοχή των οχημάτων εκείνων ήταν σαφώς μεγαλύτερη».

Επιπλέον τα υβριδικά τελικά ίσως και να μην είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο νομίζουμε. «Περίπου το 70% της μόλυνσης που προκαλεί ένα αυτοκίνητο οφείλεται πρώτα στη διαδικασία παραγωγής κι εν συνεχεία σε αυτή της απόσυρσής του και όχι στους ρύπους που εκπέμπει κατά την περίοδο που κινείται στους δρόμους. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω της μόλυνσης που προκαλεί η παραγωγή των μπαταριών τους» αναφέρει ο Hossiep. «Ως εκ τούτου, η κουβέντα περί της μόλυνσης που προκαλούν τα αυτοκίνητα γίνεται πάνω σε λάθος βάση».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!