GOOD LIFE

Γιατί το πρωί είναι η χειρότερη ώρα για να πιείτε καφέ; [βίντεο]

Ο καφές είναι το πλέον λατρεμένο και δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Τον απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Αν και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο πρωινός καφές είναι το καλύτερο τονωτικό για να βρίσκεστε σε εγρήγορση, ένα βίντεο από το AsapScience καταρρίπτει αυτή την εκδοχή. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Κιρκάδιος ρυθμός είναι μια οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου και εξετάζει την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται Κορτιζόλη.

Η Κορτιζόλη, από την άλλη, θεωρείται η κύρια ορμόνη του άγχους. Όταν το στρες αυξάνει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και άνω του μέσου όρου για πολύ μεγάλο χρόνο τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό είναι υψηλά και προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες, καταστρέφοντας τον οργανισμό.  

Τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης φτάνουν στα ύψη μεταξύ των ωρών 8 και 9 το πρωί, οπότε ίσως τελικά δεν χρειάζεται ο πρωινός καφές. Αν πίνετε καφές αυτές τις ώρες, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μειώσετε τις επιδράσεις της καφεϊνης. Με αποτέλεσμα, να αισθάνεστε πιο αδύναμοι το πρωί. Τα επίπεδα Κορτιζόλης είναι επίσης ανεβασμένα γύρω στη 13:00 το μεσημέρι και 17:30 – 18:30 το απόγευμα, ενώ είναι  χαμηλότερα από τις 3 έως τις 4 το πρωί. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!