GOOD LIFE

Μία κρυφή γωνιά του Central Park ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό [εικόνα]

To Central Park στη Νέα Υόρκη, είναι ίσως το διασημότερο πάρκο στον πλανήτη και κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες το επισκέπτονται, ενώ οι κάτοικοι του Μανχάταν το λατρεύουν.

Και μπορεί να έχει φωτογραφηθεί πολύ, να έχουν γυριστεί σε αυτό αναρίθμητες σκηνές από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά το πάρκο για χρόνια κρατούσε τα μυστικά του. Ένα από αυτά, ήταν μια περιοχή που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του πάρκου, και η οποία για 80 και πλέον χρόνια ήταν μη προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.
Η συγκεκριμένη γωνιά του πάρκου, προστατεύονταν από το υπόλοιπο πάρκο με ψηλά κάγκελα και είχε κλειστές τις πόρτες καθώς τη δεκαετία του 30', ο Robert Moses  (ο άνθρωπος που σχεδίασε την μισή Νέα Υόρκη) αποφάσισε να την απομονώσει και να την κάνει καταφύγιο πουλιών . Τώρα αυτή η έκταση των 16 περίπου στρεμμάτων, που κάποτε ονομάζονταν Promontory και το 1986 μετονομάστηκε σε Hallett Nature Sanctuary, με ένα κονδύλι ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκε από κοσμικά γκαλά, αναμορφώθηκε, απέκτησε όμορφα μονοπάτια, παγκάκια και παρτέρια . Η νέα γωνιά του πάρκου, που φυσικά είναι γεμάτη με πουλιά, θα ανοίγει τις πόρτες της αρχικά μόνο 3 φορές την εβδομάδα και από την 1η Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου θα υποδέχεται επισκέπτες 4 φορές την εβδομάδα. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη φέτος το καλοκαίρι μην παραλείψετε να επισκεφτείτε μία από τις πιο κρυφές γωνιές της.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!