GOOD LIFE

Να κάτι που ίσως δεν ξέρατε για τους καταλόγους του ΙΚΕΑ

Tα καταστήματα ΙΚΕΑ, είναι πλέον γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο, και οι περισσότεροι έχουν έστω και μια φορά ξεφυλλίσει έναν κατάλογο του καταστήματος.

Οι συγκεκριμένοι κατάλογοι, που κυκλοφορούν σε δεκάδες χώρες, περιλαμβάνουν πέρα από μεμονωμένες φωτογραφίες των προϊόντων και των επίπλων και φωτογραφίες από συνθέσεις που δείχνουν ολόκληρα δωμάτια (μπάνια, κρεβατοκάμαρες, σαλόνια, τραπεζαρίες κ.λπ.) διακοσμημένα με αντικείμενα και έπιπλα του καταστήματος.

Αν λοιπόν νομίζατε πως αυτά είναι εικόνες από κάποια φωτογράφηση σε κάποιο σουηδικό, μοντέρνο, σπίτι κάνετε λάθος. Σχεδόν το 75% αυτών των δωματίων δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα και οι φωτογραφίες έχουν "φτιαχτεί" από γραφίστες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όπως εξηγεί ο Μartin Enthed, που είναι ένας IT manager στα ΙΚΕΑ, ο λόγος που η εταιρεία καταφεύγει σε αυτή την πρακτική είναι για την εξοικονόμιση χρόνου, κόστους αλλά και για οικολογικούς λόγους. "Δεν βλέπουμε για ποιό λόγο πρέπει να μεταφέρουμε με φορτηγά πράγματα σε κάποιο χώρο μόνο για να τα στήσουμε και μετά να τα διαλύσουμε και πάλι και να τα επιστρέψουμε στο αρχικό σημείο".

Πάντως αν αναρωτιέστε ποιό δωμάτιο τους δυσκολεύει πιό πολύ σε αυτή την ηλεκτρονική αναπαράσταση, η απάντηση είναι: κυρίως οι φωτογραφίες που δείχνουν κουζίνες γιατί όπως εξηγεί ο Martin, "οι κουζίνες είναι το δωμάτιο αυτό του σπιτιού που διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Αλλιώς είναι μια κουζίνα στις ΗΠΑ, αλλιώς στην Ιαπωνία ή στην Γερμανία άρα πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά σε κάθε εικόνα για να προσαρμόζονται οι κατάλογοί μας στην αισθητική της κάθε χώρας στην οποία κυκλοφορούν".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!