GOOD LIFE

Αν αυτή ήταν η κόρη σας, θα την αφήνατε να πάει σε ανδρικές τουαλέτες;

Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για τους transgender και το νόμο της τουαλέτας. 

Πριν λίγο καιρό ψηφίστηκε ο νόμος «HB2» ή «Public Facilities Privacy & Security Act» που έχει σχέση με τις διακρίσεις όλων των LGBT στη Βόρεια Καρολίνα. Πιο αναλυτικά, το 69% των κατοίκων της είπαν ότι θεωρούν παράλογο και καθόλου ασφαλές το να επιτρέπεται στους τρανς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα της επιλογής τους. Έτσι, η κυβέρνηση υπόδειξε σε αυτούς τους πολίτες ποια τουαλέτα θα χρησιμοποιούν, αυτή που θα συμβαδίζει με το εκ γενετής φύλο τους και όχι με τη σεξουαλική ταυτότητα που έχουν επιλέξει να έχουν σήμερα. 

Η φωτογράφος Meg Bitton θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για αυτή τη νομοθεσία φωτογράφισε την Corey Maison, η οποία είναι transgender. «Γεννήθηκε με ανδρική ανατομία, αλλά με θηλυκή ταυτότητα φύλου. Σύμφωνα με τους νέους νόμους, θα είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί ανδρικές τουαλέτες. Εγώ δεν θα ένιωθα άνετα να τη στείλω στις τουαλέτες μαζί με τους άντρες, αν ήταν η κόρη μου», συμπληρώνει η φωτογράφος. 

Η εικόνα μάζεψε πολλά likes αλλά και χιλιάδες σχόλια, με κάποια από αυτά να είναι ιδιαίτερα αρνητικά και προσβλητικά. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!