GOOD LIFE

Ο Gianluca Gimini φτιάχνει χειροποίητα ποδήλατα

Ο Ιταλός σχεδιαστής επί 6 χρόνια ζητούσε από φίλους και γνωστούς να του ζωγραφίσουν ένα ποδήλατο. Τελικά, αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι κανείς θα μπορούσε να σκεφτεί.

Στα 376 σχέδια που μάζεψε, παρατήρησε ότι σε όλα υπήρχαν λάθη που, αν κάποιος τα έφτιαχνε πραγματικά, τα ποδήλατα θα ήταν μη λειτουργικά. Ωστόσο, εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι κάποιες διαφορές χαρακτηριστικές μεταξύ των δύο φύλων. «Το 90% των σχεδίων όπου η αλυσίδα του ποδηλάτου πάει στην μπροστινή ρόδα (ή και στις δύο) έχουν γίνει από γυναίκες», γράφει ο Gimini στο site του. «Από την άλλη, ενώ οι άντρες τοποθετούν εν γένει σωστά την αλυσίδα, έχουν την τάση να κάνουν πιο περίπλοκο το πλαίσιο του ποδηλάτου, όταν πάρουν χαμπάρι ότι δεν το σχεδιάζουν σωστά», συμπληρώνει. 

Το διασκεδαστικό μέρος του έργου, το οποίο ονομάστηκε Velocipedia, ξεκίνησε όταν ο Gianluca αποφάσισε να διαμορφώσει στην πραγματικότητα τα σκίτσα που είχε συλλέξει χρησιμοποιώντας το λογισμικό CAD. Οι συμμετέχοντες είναι από 3 έως 88 ετών, αντιπροσωπεύουν 7 διαφορετικές εθνικότητες και ασκούν τα πιο διαφορετικά επαγγέλματα: φοιτητές, καθηγητές, γιατροί ή δημόσιοι υπάλληλοι. Πλέον, η δουλειά του Ιταλού σχεδιαστή έχει γίνει τεστ στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, το οποίο χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι για να δείξουν ότι ο εγκέφαλος μπορεί να μας παγιδεύσει κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε κάτι όταν στην πραγματικότητα δεν έχουμε εντελώς λάθος εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!