GOOD LIFE

Δείτε την κάθετη προσγείωση πυραύλου σε σκάφος στη θάλασσα [βίντεο]

 Η εταιρεία Space X του Elon Musk έκανε ένα ακόμη άθλο αφού την Παρασκευή 8 Απριλίου του 2016, κατάφερε να προσγειώσει για πρώτη φορά ένα πύραυλο σε μια πλωτή εξέδρα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πρόκειται για τον πύραυλο CRS - 8 και η επιτυχημένη κάθετη προσγείωσή του σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τα διαστημικά ταξίδια, αφού πλέον θα μπορεί να μειωθεί το κόστος τους καθώς με το να επιστρέφει ένας πύραυλος ακέραιος στη γη, μπορεί να ανακυκλωθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί. Παράλληλα με το να ελέγχεται η προσγείωση και να διευρύνεται η λίστα των σημείων όπου μπορεί να γίνει, ανοίγει ο δρόμος για για την ανάπτυξη νέων οικονομικά προσιτών πτήσεων στο διάστημα και για απλούς πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.  Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου η Space X είχε καταφέρει να κάνει την πρώτη στην ιστορία κάθετη προσγείωση πυραύλου στη στεριά.

Δείτε το νέο βίντεο που τώρα κάνει το γύρο του κόσμου, που δείχνει την προσγείωση του πυραύλου η πτήση του οποίου κράτησε 10 λεπτά. Ο πύραυλος έφερε και την κάψουλα Dragon που τοποθετήθηκε σε τροχιά για τον εφοδιασμό του διαστημικού σταθμού ISS..

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!