GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχε φανταστεί. Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:   

1. "Δρόμοι παλιοί" από τις εκδόσεις Ωκεανίδα 

Μια ιστορία με φόντο την Ελλάδα του μνημονίου, με κορυφαία στοιχεία την εμμονή σ’ έναν άκαρπο έρωτα, τη φιλοδοξία, την προδοσία και τη διάψευση. Κι ένα μεγάλο μυστικό, που περιμένει τη στιγμή της αποκάλυψης. ένα άρτιο μυθιστόρημα που αποτυπώνει με ευκρίνεια και αληθοφάνεια τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στη ζωή των ανθρώπων ως αποτέλεσμα της μοίρας ή των προσωπικών επιλογών. Η γραφή της Κατερίνας Γκούνα είναι σε σημεία καταιγιστική, χειμαρρώδης και καυστική. Με όμορφο τρόπο, άλλοτε καυστικό και άλλοτε διασκεδαστικό η συγγραφέας μας μεταφέρει τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, μέσα από την ζωή μιας σύγχρονης και ώριμης γυναίκας, ενώ παράλληλα ζούμε με λεπτομέρειες κι αισθήματα ζωντανά ένα οδοιπορικό ζωής που άρχισε τριάντα τρία χρόνια πριν, όταν δεκαεφτάχρονη μαθήτρια λυκείου ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι προς τον Έρωτα.

2. "Οι καταρράκτες των ρόδων" από τις εκδόσεις Διόπτρα

Εμπνευσμένη από περιστατικά της ζωής της γιαγιάς της, η Kimberley Freeman πλάθει ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτα, μυστήριο και προδομένες υποσχέσεις, που, μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές, θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Χωρισμένο σε δύο εποχές, το βιβλίο μας ταξιδεύει πότε στο 1926 και πότε στο 2014, όπου πάντα με φόντο το ξενοδοχείο Οι Καταρράκτες των Ρόδων, ξετυλίγεται το κουβάρι δύο ιστοριών που αν και καμία σχέση δεν έχουν η μία με την άλλη, καταφέρνουν να δεθούν με έναν τρόπο μοναδικό, με το παρελθόν να επηρεάζει το παρόν και, ουσιαστικά, να καθορίζει το μέλλον. Η Λόρεν έρχεται να εργαστεί σε ένα καφέ στα Γαλάζια Όρη. Εκεί θα γνωρίσει τον Τόμας, έναν γοητευτικό Δανό αρχιτέκτονα. Παράλληλα, θα βρει μια σειρά ερωτικών επιστολών, που φέρνουν στο φως μια θυελλώδη σχέση και ένα τραγικό μυστικό. Άραγε, οι αλήθειες που θα ανακαλύψει, θα τη βοηθήσουν να πάρει το ρίσκο που θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της;

3. "Το μυστικό της πεταλούδας" από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει και δεν θες να σταματήσεις να να διαβάζεις. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο σαν βιβλίο, αλλά και ως ιστορία είναι η εναλλαγή συναισθημάτων, με έναν ήρωα που σε θυμώνει, που σε κάνει να τον αγαπήσεις και τέλος σε ηρεμεί με το μεγαλείο της ψυχής του και την ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρει. Τέσσερις γυναίκες στο χθες και το σήμερα ξεδιπλώνουν έναν τρισυπόστατο άντρα, ορίζοντας μοιραία και αμετάκλητα τη ζωή του, αυτή του Φραγκούλη του Ληστή, του Αυγουστή Παπαδάκη, του Γέροντα Ιωάννη∙ ενός επικίνδυνου ανθρώπου, ενός μοναδικά υπέροχου άντρα, ενός ταπεινού ασκητή. Ένας αόρατος διαβήτης χαράζει μοίρα προς μοίρα τον κύκλο της ζωής του, κεντώντας σταυροβελονιά παρόν με παρελθόν. Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία. 

4. "Οι γυναίκες του Λαζάρου" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Μια μαγευτική ιστορία αγάπης, απώλειας και ανθρώπινης ιδιοφυΐας, με φόντο τη Μόσχα και τη ρωσική φανταστική πόλη Ενσκ, από τη Ρωσική Επανάσταση έως τη σύγχρονη εποχή. Ο Λάζαρος Λιντ, ένας ρακένδυτος και πεινασμένος έφηβος, που όμως είναι διάνοια στις φυσικές επιστήμες, εμφανίζεται στο Δεύτερο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, όπου αναδεικνύεται η αξία του και τον αναλαμβάνει υπό την προστασία του ο ευφυής και έντιμος καθηγητής Τσαλντόνοφ. Eίχε αμέτρητες ερωμένες και συντρόφους, όμως, παρόλο που τον έθελγαν οι γυναίκες και τις έθελγε κι εκείνος, αγαπούσε μόνο τη Μαρούσια. Οι άλλες δεν ήταν παρά άδεια, σκοτεινά, αντηχητικά σκεύη μέσα στα οποία προσπαθούσε να κρυφτεί ακριβώς επειδή αγαπούσε τη Μαρούσια χωρίς ανταπόκριση. Εκείνος και οι ερωμένες του έσμιγαν και χώριζαν εύκολα, και του φαίνονταν όλες ίδιες, περαστικές από τη ζωή του, χωρίς να συγκρατεί μυρωδιές, χωρίς να δίνει σημασία στα όσα έλεγαν, χωρίς να παρατηρεί κινήσεις και εκφράσεις.

5. "Το τελευταίο χειροκρότημα" από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένα μυθιστόρημα-χείμαρρος όπου κυριαρχούν τα ανθρώπινα πάθη, ο έρωτας, η φιλοδοξία, η προδοσία και η αναζήτηση του σκοπού της ζωής. Αν και απόγονος μιας εκ των σημαντικότερων εφοπλιστικών οικογενειών ο Πάρης Αλεξάνδρου θα βρεθεί στον χώρο του θεάτρου. Κάπου στο Θησείο, ο φτερωτός θεός Έρωτας τοξεύει στον πυρήνα της καρδιάς του το κοφτερό βέλος της σαγηνευτικής Ρωξάνης. Εκείνος θα καρφώσει τη σημαία του στην ιερή κορυφή του θεάτρου, ενώ εκείνη θα γκρεμιστεί στη χαράδρα της δόξας. Η προδοσία θα χτυπήσει ανελέητα τον Πάρη, μα θα του δώσει την ύστατη στιγμή το φιλί της ζωής η Μαντώ, και η παρελθοντική αόρατη αγάπη της θα ενσαρκωθεί, κάνοντας τον φοίνικα της ελπίδας να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!