GOOD LIFE

Ακούστε τα νέα τραγούδια της Αρετής Κοσμίδου [βίντεο]

Η νεαρή τραγουδίστρια που έκλεψε τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη φωνή της στο περσινό ελληνικό The Voice μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ.

Με τον τίτλο Distance, η 17χρονη Αρετή μας παρουσιάζει το πρώτο της άλμπουμ που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Μανώλη Φάμελλο (συνδημιουργός και παραγωγός) και που κυκλοφορεί από την MINOS EMI. Από τα πρώτα τραγούδια που δόθηκαν σε κυκλοφορία ακούμε το «Robert Dear» και το «Φτάνει» που είναι ένα ντουέτο της Αρετής με τον Πάνο Μουζουράκη

Η ίδια μας περιγράφει μόη της την εμπειρία της από τη δημιουργία του πρώτου της άλμπουμ: «Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησα να γράφω στίχους που μετά συνόδευα με την κιθάρα μου ή το πιάνο. Στην συνέχεια έστελνα ότι υλικό είχα στον παραγωγό και συνδημιουργό του δίσκου μου, Μανώλη Φάμελλο. Επισκέφτηκα την Αθήνα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά για να δουλέψουμε τα κομμάτια. Είχαμε φτάσει σε σημείο να τελειοποιούμε ένα τραγούδι μέσα σε μία ώρα που ήταν πολύ συναρπαστικό! Αμέσως μπήκαμε στο στούντιο και αρχίσαμε να ηχογραφούμε. Ήταν η πρώτη μου ολοκληρωμένη εμπειρία ηχογράφησης και έμαθα παρά πολλά πράγματα όλους αυτούς τους μήνες»  και προσθέτει

«Το να δημιουργείς και να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι προσεγγίζουν το ύφος αλλά και την ενέργεια που θέλεις να βάλεις στα τραγούδια σου είναι πολύ σπάνιο γι'αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που με τον κύριο Φάμελλο βγήκε μία υπέροχη δουλειά!».

 Επίσης η Αρετή μας εξηγεί από που αντλεί την έμπνευσή της : «Πολλοί από τους στίχους μου περιγράφουν καταστάσεις, όχι μόνο προσωπικές, αλλά και από τον γύρω κόσμο που κατά την γνώμη μου στερείται πλέον την έννοια του αληθινού ρομαντισμού. Θεωρώ πως ο κάθε τραγουδιστής ή τραγουδοποιός θέλει να ομολογήσει το πώς αισθάνεται και το τι τον εκφράζει μέσα από τα τραγούδια του. Κι εγώ με την σειρά μου επιθυμώ να εκφραστώ και να μοιραστώ τον δικό μου μουσικό κόσμο. Σκοπός μου είναι έστω και ένας άνθρωπος να καταφέρει να ταυτιστεί με μία από τις καταστάσεις που περιγράφουν τα κομμάτια μου, απλώς να ακούσει και να αισθανθεί. Συνεχίζω να ερμηνεύω και να δημιουργώ σε όποια γλώσσα με εκφράζει γιατί νιώθω πολίτης του κόσμου».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!