GOOD LIFE

Σύντομα τα smartphones θα αντικαταστήσουν τα διαβατήρια;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων μπορεί σύντομα να σημάνει τον οριστικό αφανισμό των κλασικών χάρτινων διαβατηρίων.

Σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική Telegraph αναφέρει πως η εταιρεία De La Rue (η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής διαβατηρίων στον κόσμο και η εταιρεία που τυπώνει τα βρετανικά χαρτονομίσματα) ετοιμάζει τεχνολογία που θα επιτρέπει το smartphone να φέρει τις πληροφορίες ενός διαβατηρίου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στην Telegraph, η De La Rue, θέλει να δώσει λύση στο πιο συνηθισμένο πρόβλημα όσων ταξιδεύουν: το να έχουν ξεχάσει ή χάσει το διαβατήριό τους.
Συγκεκριμένα αποκαλύπτει πως το σύστημα που επεξεργάζονται θυμίζει πολύ αυτό των ηλεκτρονικών καρτών επιβίβασης (boarding passes) που χρησιμοποιείται και σήμερα στα κινητά τηλέφωνα, αλλά γνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας των δεδομένων.
Ωστόσο πολλοί θεωρούν πως το πόνημά τους έχει πολλές προκλήσεις να υπερβεί.  Ο David Jevans ειδικός σε θέματα ασφάλειας δεδομένων στην εταιρεία Proofpoint θεωρεί πως για να αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα τα διαβατήρια θα πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί το hardware των κινητών ενώ θα πρέπει να βρεθεί και τρόπος να γίνεται ασύρματα το τσεκάρισμα των πληροφοριών του διαβατηρίου γιατί αν αυτό γίνεται μέσω οθόνης τότε είναι εύκολο κάποιος να υποκλέψει τις πληροφορίες .
Πάντως το υψηλόβαθμο στέλεχος της De La Rue, ο  Martin Sutherland μίλησε στους Times και είπε πως η εταιρεία του ήδη έχει ξεκινήσει δοκιμές των ηλεκτρονικών διαβατηρίων ενώ διαβεβαίωσε πως η εταιρεία του ούτως ή άλλως ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και θα φροντίσει να βρει λύσεις σε όλα τα ζητήματα ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!