GOOD LIFE

Τα 5 βιβλία της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε

Τα βιβλία δεν επιμορφώνουν μόνο, αλλά κάποια διασκεδάζουν, μερικά προσφέρουν καθοδήγηση και κάποια βοηθούν τον αναγνώστη όχι μόνο να διαμορφώσει άποψη, αλλά και να οδηγηθεί σε μονοπάτια σκέψης που ούτε καν είχες φανταστεί. Εμείς επιλέξαμε 5 βιβλιοπροτάσεις γι' αυτή την εβδομάδα και σας τις παρουσιάζουμε:   

1. "Η δηλητηριώδης ζώνη"¨από τις εκδόσεις Αίολος

Μια νουβέλα επιστημονικής φαντασίας από τον δημιουργό του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς, τον διάσημο συγγραφέα Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, που κρατά σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία στιγμή. Και μαζί το διήγημα τρόμου του ίδιου συγγραφέα "Η φρίκη των αιθέρων", που μας μεταφέρει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου άγνωστοι κίνδυνοι παραμονεύουν τους τολμηρούς πρωτοπόρους πιλότους και τα μονοπλάνα τους, στις αρχές του 20ού αιώνα. Ενώ ο 20ός αιώνας ανατέλλει και όλα υπόσχονται πρόοδο και ευημερία, μια ξαφνική συμπαντική απειλή χτυπά τη Γη. Ένα αόρατο δηλητηριώδες νέφος αγκαλιάζει την ατμόσφαιρά της, απειλώντας να εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής. Πέντε άνθρωποι, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ενός επαρχιακού σπιτιού της Αγγλίας, θα δουν τον κόσμο που ξέρουν να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αυτοί θα πρέπει να επιβιώσουν ανάμεσα σε αμέτρητους νεκρούς.

2. "Αναζητώντας την Οντρέϋ" από τις εκδόσεις Πατάκης

Ετοιμάσου να γελάσεις και να ονειρευτείς μαζί με την Όντρεϋ, καθώς ανακαλύπτει ότι, ακόμα κι όταν νιώθεις ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου, ο έρωτας μπορεί να σε βρει παντού… Η Σόφι Κινσέλλα, πασίγνωστη από τη σειρά Ψωνίζω, άρα υπάρχω, γράφει το πρώτο της εφηβικό μυθιστόρημα και είναι... σαν να βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου. Θα την λατρέψεις για τον χιουμοριστικό τρόπο με τον οποίο εκφράζει τα όσα σκέφτεσαι και περιγράφει σκηνές της καθημερινότητας που μπορεί καμιά φορά να νόμιζες ότι είναι περίεργες και μόνο δικές σου. 

3. "Ήμουν εδώ"  από τις εκδόσεις Ψυχογιός 

Μια συγκινητική ιστορία για την αξία της οικογένειας και για το πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει μια απώλεια και να προχωρήσει στη ζωή του. Η ιστορία που αφηγείται το βιβλίο θα σας προκαλέσει να κοιτάξετε βαθύτερα μέσα στον πυρήνα των σχέσεών σας, οικογενειακών, φιλικών, ερωτικών, και να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα που καμιά φορά τα παίρνουμε ως δεδομένα ενώ δεν είναι. Η Κόντι, προσπαθώντας να ανακαλύψει τους λόγους που οδήγησαν την Μεγκ στην αυτοκτονία, φέρνει στην επιφάνεια μερικές από τις πιο σκοτεινές, πονεμένες και κακόβουλες πτυχές της σύγχρονης ανθρώπινης πραγματικότητας, με τρόπο βαθιά συναισθηματικό και καθόλου δακρύβρεχτο.

4. "Το σμήνος των σπουργιτιών" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Το Σμήνος των Σπουργιτιών δεν είναι απλώς μια ιστορία όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Οι χαρακτήρες του έργου είναι συγκινητικά αληθινοί, η πλοκή του γοργή, το ύφος του γλαφυρό και πνευματώδες. Ο συγγραφέας προσεγγίζει τη ζωή στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα μέσα σε όλη την ακρότητά της, την εκδίκηση, τη βία, τη μεταμέλεια, την ανταπόδοση, την ευαισθησία. Οι πολεμοχαρείς σαμουράι, που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη ζωή τους για τον κώδικα τιμής τους, δακρύζουν στη θέα των ανθών μιας κερασιάς. Το φριχτό και το όμορφο συγχέονται, το μυστήριο και η πραγματικότητα γίνονται αδιαχώριστα και μια εποχή με έντονες πολιτικές και ηθικές αντιπαραθέσεις ζωντανεύει στα μάτια του συνεπαρμένου αναγνώστη. Ένα έξοχο μυθιστόρημα που το διατρέχει η ομορφιά, η τιμή και η βία της Ιαπωνίας και μας μεταφέρει στον κόσμο των σαμουράι, των γκεϊσών, των νίντζα και των δασκάλων του Ζεν.

5. "Δεν είμαι εγώ" από τις εκδόσεις Κέδρος 

Το βιβλίο αυτό είναι μια καταβύθιση στον κόσμο των διατροφικών διαταραχών. Όμως ταυτόχρονα δεν είναι ένα βιβλίο για τις διατροφικές διαταραχές: είναι ένα βιβλίο για όλα τα θέματα, τα διλήμματα, τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μια γυναίκα στη ζωή της. Είναι μια ειλικρινής, σκληρή μα και λυτρωτική μαρτυρία για τη δύναμη που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του, και που είναι ικανή τόσο να τον καταστρέψει, όσο και να τον διασώσει. Είναι ένα βιβλίο-κατάθεση ψυχής που αξίζει να διαβαστεί από νέες και νέους, μα και από γονείς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!