GOOD LIFE

Αντιδράσεις προκαλεί το όπλο που μοιάζει με smartphone [εικόνες]

Μία αμερικανική startup εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του έτους ένα νέο όπλο το οποίο μοιάζει με κινητό τηλέφωνο και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Πρόκειται για την εταιρεία Ideal Conceal, που έχει έδρα την Μινεσότα των ΗΠΑ, η οποία δημιούργησε ένα νέο όπλο που "διπλώνει" ώστε να μοιάζει με ένα απλό smartphone, με την λογική πως έτσι κανείς δεν θα προσέξει πως οπλοφορείς, αφού όλοι σήμερα έχουν ένα κινητό τηλέφωνο πάνω τους.
Όπως αναφέρει το CNN Money, ο δημιουργός του είναι ο Kirk Kjellberg, ο οποίος είπε πως σκέφτηκε να δημιουργήσει αυτό το νέο όπλο όταν ο ίδιος (ο οποίος έχει άδεια οπλοφορίας) μπήκε σε ένα εστιατόριο, και ένα παιδί πρόσεξε πως φέρει όπλο και άρχισε να φωνάζει και τότε όλοι φέρονταν λες και ήταν έτοιμος να τους πυροβολήσει και προκλήθηκε άδικα πανικός. "Τότε σκέφτηκα πως πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να φέρω όπλο χωρίς να ενοχλώ τους άλλους" λέει ο ίδιος.

Ωστόσο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις και ειδικά από τις αστυνομικές αρχές αφού όπως λένε πως πλέον δεν θα μπορούν να εντοπίσουν αν κάποιος ύποπτος οπλοφορεί. Γιατί όπως αναφέρει το άρθρο ήδη υπάρχουν και άλλα όπλα που διπλώνουν και μάλιστα μπαίνουν σε θήκη κουτιού, αλλά όλα τους συνεχίζουν να θυμίζουν όπλα. Αυτό που τους ενοχλεί είναι πως το νέο αυτό όπλο έχει πολύ παραπλανητική εμφάνιση. 

Και όλα αυτα γίνονται την εποχή που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο με το θέμα της οπλοκατοχής και της πώλησης όπλων να είναι ένα από τα βασικά θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.

Πάντως ο Kjellberg λέει πως ήδη έχει λάβει 2.500 μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν το όπλο του, η τιμή του οποίου έχει οριστεί στα 395 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!