GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο σύμφωνα με τους πιλότους

Πιλότοι και αεροσυνοδοί που εργάζονται σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν διεθνείς πτήσεις επέλεξαν τα αεροδρόμια τα οποία θα προτιμούσαν να μπορούν να τα αποφύγουν.

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί κλήθηκαν να διαλέξουν τα χειρότερα αεροδρόμια στον κόσμο σε μία διαδικτυακή συζήτηση – ψηφοφορία που στήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit. Φυσικά, όπως αναφέρει και ο Independent που δημοσιεύει την λίστα με τα αεροδρόμια που συγκέντρωσαν τα πιο αρνητικά σχόλια, από την λίστα πιθανά απουσιάζουν πολλά αεροδρόμια με πολύ χειρότερες συνθήκες.

1.Λος Άντζελες (Lax), ΗΠΑ

Είναι το 7ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο αλλά για τους πιλότους είναι ένας εφιάλτης αφού συχνά γίνονται έργα, που ταλαιπωρούν τους πιλότους.

2.Κατμαντού (KTM), Νεπάλ

Πρόκειται για το Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan- ήταν το όνομα βασιλιά της χώρας - αλλά όλοι το αποκαλούν αεροδρόμιο Κατμαντού, και αρκετοί σχολιάζουν πως θυμίζει...σταθμό λεωφορείων, χωρίς ανέσεις και χαοτικά μέτρα ασφαλείας.

3.Παρίσι, Charles de Gaulle (CDG), Γαλλία

Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης συγκεντρώνει πλειάδα αρνητικών σχολίων για απώλειες αποσκευών κι καθυστερήσεις αλλά και έλλειψη οργάνωσης:  «Μια φορά όλοι οι επιβάτες έφτασαν μέχρι την πύλη χωρίς ποτέ να εκδοθούν κάρτες επιβίβασης», αναφέρει κάποιος χρήστης του Reddit

4.Μανίλα, Manila Ninoy Aquino International Airport (MNL), Φιλιππίνες

Έχει επανειλημμένα υποστεί ζημιές από πυρκαγιές, δεν έχει ανακαινιστεί και θεωρείται πολύ παρωχημένο.

5.Σικάγο (ORD), US

 Πρόκειται για το Διεθνές Αεροδρόμιο O'Hare και έχει πολλές καθυστερήσεις λόγω έλλειψης υποδομών για τις κακές καιρικές συνθήκες: «Αρκεί μια ίντσα χιόνι και κάνουν σαν να πρέπει να κλείσει όλο το αεροδρόμιο για να αποφασίσουν ποια είναι η ενδεδειγμένη δράση στην οποία θα πρέπει να προχωρήσουν», αναφέρει ένας πιλότος.

6.Χίθροου (LHR), UK

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης βρέθηκε να φιγουράρει στην λίστα με πλειάδα πιλότων να το ψηφίζουν ως το χειρότερο χωρίς άλλα σχόλια και παρά την τεράστια ανακαίνιση που έχει γίνει σε αυτό τα τελευταία χρόνια.

7.Πιονγιάνγκ Sunan International Airport (FNJ), Βόρεια Κορέα

Σίγουρα έχει πολλά προβλήματα καθώς πολλοί σχολιάζουν πως έχει την ίδια πύλη για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις, οι φωτογραφίες των διακοπών ελέγχονται από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου πριν τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα αναχώρησης, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

8.Σάο Πάολο-Congonhas Airport (CGH), Βραζιλία

Και εδώ οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που του χάρισαν μία θέση στη λίστα αλλά και τα ατυχήματα από ολισθηρότητα των διαδρόμων

9.Νέα Υόρκη La Guardia Airport (LGA), ΗΠΑ

Το πασίγωστο αεροδρόμιο είναι ένας εφιάλτης για τους πιλότους που αναφέρουν: «Υπάρχουν διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης που διασταυρώνονται, παρατηρούνται διαρκώς καθυστερήσεις στην απογείωση» και προσθέτουν πως «ο τερματικός σταθμός είναι ιδιαίτερα στενός και σίγουρα ξεπερασμένος».

10.Μαδρίτη- Βarajas (MAD), Ισπανία

Είναι ένα τεράστιο μακρόστενο αεροδρόμιο που  «σε αναγκάζει να περπατάς για αρκετά χιλιόμετρα» και τα σχόλια για τις εξωφρενικές τιμές στα καταστήματα που εδρεύουν εκεί είναι δεκάδες, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο διεκδικεί μια θέση και στα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!