GOOD LIFE

Αυτό είναι το νέο "αθόρυβο" υπερηχητικό αεροσκάφος της NASA

Και η NASA, αποκάλυψε πρόσφατα πως χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός νέου υπερηχητικού επιβατικού αεροπλάνου που θα είναι πιο γρήγορο από το Concorde.

Πρόκειται για το QueSST, που η NASA υπόσχεται πως θα έχει ταχύτητα 1,4 Mach (το Concorde έφτανε το 1.3) και στο μέλλον θα μπορεί να  φέρει μέχρι και 100 επιβάτες.
Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι πως κατάφεραν να μειώσουν πολύ τον θόρυβο. Σύμφωνα με την παρουσίαση της NASA που έγινε στις αρχές της εβδομάδας η Υπηρεσία έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία Lockheed Martin να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του QueSST με κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μια ενέργεια στο πλαίσιο του project New Aviation Horizons στο οποίο θα συμμετέχουν και δύο ακόμη εταιρείες, η GE Aviation με έδρα το Σινσινάτι και η Tri Models Inc. με έδρα την Ακτή Χάντινγκτον, της Καλιφόρνια.

Η πρωτοβουλία New Aviation Horizons θα έχει χρονική διάρκεια 10ετίας και με αυτήν η NASA θέλει να αναπτύξει καινοτομίες στην κατασκευή αεροσκαφών οι οποίες θα επιτρέψουν τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων (το βασικό μειονέκτημα του Concorde), των εκπομπών αέριων ρύπων και της ηχορύπανσης.

Συγκεκριμένα το νέο αεροσκάφος θα παράγει κατά τη διάρκεια της πτήσης θόρυβο μόλις 72 ντεσιμπέλ δηλαδή πολύ λιγότερο από το Concorde που άγγιζε τα 105 ντεσιμπέλ.
Σύμφωνα με το USA Today το πρωτότυπο μοντέλο του αεροσκάφους που παρουσιάστηκε έχει μήκος μόλις 27,4 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο έναν επιβάτη, αλλά τα πλάνα τους περιλαμβάνουν την κατασκευή αεροσκαφών που θα μπορούν να φιλοξενούν μέχρι και 100 επιβάτες. Μάλιστα όπως είπε εκπρόσωπος της NASA, ελπίζουν πως όταν ολοκληρωθεί το project το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να σε πηγαίνει και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη το πολύ σε 6 ώρες!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!