GOOD LIFE

Παγκόσμια έλλειψη σε malt ουίσκυ που μπορεί να διαρκέσει μία δεκαετία

Το ουίσκυ παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα αλκοολούχα ποτά στον πλανήτη και όσο και αν ακούγεται απίστευτο οι αναλυτές της παγκόσμιας αγοράς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρές ελλείψεις σε αποθέματα τα επόμενα χρόνια.

Πρόσφατα δημοσιεύματα τόσο στο CNN Money, όσο και στο Bloomberg, επισημαίνουν πως ήδη έχει εμφανιστεί έλλειψη στα παλαιωμένα ουσίκυ (και συγκεκριμένα στα single malts) και αναμένουν η έλλειψη να διαρκέσει για 10 με 15 χρόνια και οι τιμές των malts να εκτιναχτούν στα ύψη.
Ως αιτίες εμφανίζουν κυρίως την αύξηση σε ζήτηση σε χώρες όπως η Κίνα (η Ασία πλέον εισάγει το 1/5 της παγκόσμιας παραγωγής), όπου η ραγδαία αύξηση της αστικής τάξης, προκαλεί μεγάλη κατανάλωση. Παράλληλα τονίζουν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε και εξαιτίας της μικρής παραγωγής τις προηγούμενες δεκαετίες και με δεδομένο ότι για να παραχθεί ένα malt χρειάζονται τουλάχιστον 3 έτη, οι αναλυτές λένε πως η έλλειψη θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα το Bloomberg κάνει ειδική αναφορά στο The Platinum Whisky Investment Fund, το μόνο αντίστοιχο fund που ιδρύθηκε το 2014 στο Χονγκ Κονγκ και το οποίο ήδη εμφανίζει κερδοφορία καθώς είχε επενδύσει στην αύξηση των τιμών των παλαιωμένων ουίσκυ.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!