GOOD LIFE

Montréal: Η πρώτη πόλη που καταργεί τις πλαστικές σακούλες

Από το 2018 και μετά ο Δήμαρχος του Montreal στον Καναδά απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια της να μειώσει στο έπακρο την παραγωγή σκουπιδιών.

Λέγοντας οικολογικό πρόβλημα εννοούμε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος εξαιτίας της παρέμβασης του ανθρώπου. Η ρύπανση των θαλασσών, η εξάντληση των φυσικών αποθεμάτων της Γης, η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, η καταστροφή των βιοτόπων, οι κλιματολογικές ανωμαλίες (φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπας του όζοντος) είναι μερικές από τις αιτίες του συγκεκριμένου προβλήματος.

Παράλληλα, μία ακόμη αιτία οικολογικού προβλήματος είναι οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσεως καθώς είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο να αποδομηθούν. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου αρκετοί ασυνείδητοι άνθρωποι τις αφήνουν μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα είτε να παγιδεύονται και να σκοτώνονται αρκετά ζώα είτε να εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα προκαλώντας χημική δηλητηρίαση, συν του ότι μερικά ψάρια και θαλασσινά που τρώμε εμείς από τη θάλασσα έχουν αυτά τα καρκινογόνα σωματίδια μέσα τους.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Denis Coderre, ο δήμαρχος του Montréal, οι καταναλωτές θα αποφεύγουν να ψωνίζουν μικροπράγματα από τα μίνι μάρκετ στη διάρκεια της εβδομάδας και θα περιμένουν μια και καλή τα ψώνια του Σαββατοκύριακου. Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούν να πωλούνται οι χοντρές σακούλες, οι λεπτές σακούλες από το καθαριστήριο, οι σακούλες με φρούτα και οι σακούλες για φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!