GOOD LIFE

True story: O γάτος - πρόσφυγας ξαναβρήκε την οικογένειά του [βίντεο]

Το όνομά του είναι Kunkush (Κουνκούς) και είναι ένας γάτος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με την οικογένειά του. 

Η οικογένεια του Kunkush, (μία μητέρα με πέντε παιδιά) βρέθηκε μέσω Τουρκίας στο νησί της Λέσβου, αλλά μόλις έφτασαν στην στεριά, ο γάτος πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή. Η οικογένεια τον αναζητούσε για μέρες, αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει και συνέχισε το ταξίδι της προσφυγιάς προς την Ευρώπη με τελικό προορισμό την Νορβηγία και ενδιάμεσο σταθμό την Γερμανία.
Όμως ποτέ δεν τον ξέχασαν. Λίγες μέρες μετά την αναχώρηση της οικογένειας από την Ελλάδα, ο γάτος βρέθηκε να αναζητά την οικογένειά του στο σημείο που έφτασε η βάρκα τους. Ήταν όμως αργά. Οι κάτοικοι του νησιού "βάφτισαν" τον Kunkush, "Δία" και ξεκίνησαν μία διαδικτυακή καμπάνια για τον εντοπισμό της οικογένειάς του με τον τίτλο Reunite Dias. 
Τελικά ύστερα από μήνες η οικογένεια εντοπίστηκε και ο Kunkush, ταξίδεψε αεροπορικώς αρχικά μέχρι το Βερολίνο και μετά στην Νορβηγία για να τους συναντήσει ξανά. Δείτε το σχετικό βίντεο του Guardian και της Daily Mail.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!