GOOD LIFE

Αν δεις αυτό το μήνυμα στο Android κινητό σου μην το κλικάρεις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για ένα μήνυμα που εμφανίζεται σε χρήστες android κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο και το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι περιπτώσεις χρηστών κινητών τηλεφώνων με τεχνολογία και λογισμικό Android, οι οποίοι πέφτουν θύματα απάτης και χάκινγκ μέσω ενός mms. Το μήνυμα εμφανίζεται (πάντα γραμμένο στα αγγλικά) με την ειδοποίηση πως έχεις mms μήνυμα από ένα νούμερο που εμφανίζεται με τυχαίο κωδικό χώρας και τηλέφωνο και ακολουθεί το εξής link  http://www.mmsforyou [.] Net / mms.apk. Σύμφωνα με sites και περιοδικά τεχνολογίας, δεν πρέπει να κλικάρεις τίποτα που γράφει mmsforyou, καθώς πρόκειται για απάτη χάκερς, που αν μπείτε στο link, μπορούν να διαγράψουν τα πάντα στο κινητό σου, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μηνύματά σου, αλλά και να σε χρεώσουν με κλήσεις και sms.  Σε γενικές γραμμές οι ειδικοί συστήνουν:

1) Να μην κλικάρεις ποτέ ύποπτα μηνύματα με την μορφή SMS ή MMS.

2) Να πας στις ρυθμίσεις και να πατήσεις στην ενότητα security, το off ώστε να μην επιτρέπεις την εγκατάσταση apps από άγνωστες πηγές.

3) Να κάνεις εγκατάσταση antivirus για Android.

4) Να αποφεύγεις να συνδέεσαι σε άγνωστες Wi-Fi cσυνδέσεις.

5) Να εγκαταστήσεις ένα Virtual Private Network (VPN) για επιπλέον ασφάλεια.

6) Και σε κάθε περίπτωση να είσαι πολύ επιφυλακτικός με οποιαδήποτε άγνωστη εφαρμογή ή μήνυμα σου έρχεται ως ειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!