GOOD LIFE

10 αφροδισιακές τροφές που διεκδικούν μία θέση στο δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι όλες τους τροφές, που πλειάδα ερευνών έχει αποδείξει πως διαθέτουν ευεργετικές για την λίμπιντο ιδιότητες.

Αν και εσείς σκοπεύετε να κάνετε σήμερα ένα ρομαντικό δείπνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνυ, εντάξτε αυτές τις τροφές στο μενού για να απογειώσετε την ερωτική σας διάθεση.

1. Καυτερές πιπεριές

Απελευθερώνουν ενδορφίνες που δίνουν ώθηση στη διάθεσή σας και χαρίζουν ενέργεια, ενώ η καψαϊκίνη που περιέχουν διογκώνει ελάχιστα τα χείλη, κάνοντάς τα πιο αισθησιακά.

2. Αβοκάντο

Πλούσια σε βιταμίνη Ε, τα αβοκάντο σύμφωνα με το ινστιτούτο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βοηθούν στο να διατηρηθεί η νεανικότητα και οι φυσικές ορμές.

3. Ρόδι

Τα αντιοξειδωτικά του ροδιού αυξάνουν τη ροή του αίματος και τα επίπεδα τεστοστερόνης, διευκολύνοντας τη διέγερση, ενώ θεωρείται και σύμμαχος στα προβλήματα γονιμόττας

4. Βανίλια

Μειώνει τα επίπεδα του στρες, αναπτύσσει ευφορία, ζεστασιά και απόλαυση, ενώ ειδικά οι άνδρες εμφανίζουν ακόμα πιο έντονα τα θετικά συμπτώματα από τις δράσεις και τις ιδιότητες της βανίλιας και ειδικά του αρώματός της.

5. Σοκολάτα

 Βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και περιέχει θεοβρωμίνη, ένα διεγερτικό αλκαλοειδές, παρόμοιο με την καφεΐνη.

6. Χαβιάρι

Ο  ψευδάργυρος που περιέχει, αλλά και η πρωτεΐνη του, δίνουν ενέργεια, ενώ το αμινοξύ L-αργινίνη αυξάνει τη ροή του αίματος και την επιθυμία.

7. Μπανάνα

Περιέχει ένζυμα και ουσίες που αυξάνουν την τεστοστερόνη, ενώ η βιταμίνη Β που περιέχει αυξάνει και την ενέργεια.

8. Στρείδια

Ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο βοηθά στην αύξηση της παραγωγής σπέρματος και τεστοστερόνης.

9. Μέλι

Βοηθά στην ρύθμιση οιστρογόνων και τεστοστερόνης και παρέχει και ενέργεια.

10. Σπόροι από κουκουνάρια

Ενισχύει την ανδρική λίμπιντο και την αντοχή και φυσικά παρέχει ενέργεια. Οι Ιταλοί θεωρούν αφροδισιακό την σάλτσα πέστο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!