GOOD LIFE

MAG's list: Τα 5 αγαπημένα παραμύθια της Άννης Θεοχάρη

To Sigmalive Magazine ζήτησε από την Άννη Θεοχάρη, μία ταλαντούχα ηθοποιό και συγγραφέα που έχει διακριθεί για την καλλιτεχνική της πορεία, να μοιραστεί μαζί μας τα 5 κλασσικά έργα που έχει ξεχώρισει τα τελευταία χρόνια. 

Eίναι ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Ασχολείται κυρίως με το θεατρικό παιχνίδι και τις αφηγήσεις παραμυθιών. Αυτό τον καιρό παίζει στη μουσικοθεατρική παράσταση «Αμπαζούρ», η οποία είναι μια ραδιοφωνική εκπομπή που μας καλεί να αποσυντονιστούμε στο χρόνο. Μπερδεύει μουσικά είδη και εποχές, ανακατεύει ήχους και τραγούδια και αφηγείται τις ιστορίες όλων αυτών που ξενύχτησαν κάποιο βράδυ με το ραδιόφωνο ανοιχτό.

Παράλληλα, έχει κυκλοφορήσει 6 βιβλία, «Που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου», «Ένας ξεχωριστός φίλος», «Το Σιτάρι»,«Μέλση, η βασίλισσα», «Για πάντα Χριστούγεννα» και «Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω» από τις εκδόσεις Λιβάνη. 

1. Peter Pan, James Matthew Barrie 

Με μαγεύει η ιστορία του αγοριού που δεν θέλει να μεγαλώσει ποτέ. Και πέρα από μια φοβερή περιπέτεια, πιστεύω πως είναι και μια βαθιά φιλοσοφημένη ματιά  στην ενηλικίωση.  

2. Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο, Shel Silverstein

Για το πως μας διδάσκει με τον πιο απλό τρόπο πως γεννηθήκαμε ολόκληροι. Αν βρίσκεται κάπου η ευτυχία είναι εκεί. 

3. Η γραμμή του ορίζοντος, Χρήστος Βακαλόπουλος

Ο τρόπος που αφηγείται μια όχι και τόσο σπουδαία ιστορία είναι αριστουργηματικός, συναρπάζει! 

4. Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι,  Ευγένιος Τριβιζάς

Είναι η ιστορία όλων των κοριτσιών που φτιάχνουν ένα χιονάνθρωπο και του ζητάνε να μη λιώσει ποτέ, όλων των χιονάνθρωπων που ξεκινάνε κάποιο πρωί για για το Βόρειο Πόλο...

5. 100 χρόνια μοναξιά, Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες

Η απίθανη ιστορία της οικογένειας Μπουενδία-Ιγουαράν με τα τόσα πρόσωπα και τις τόσες παράλληλες διηγήσεις, σε ένα «γοητευτικά χαώδες» βιβλίο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!